13.02.2016

Народните представители инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев подкрепиха Община Враца на Ваканция и СПА Експо - 2016”

Народните представители инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев посетиха щанда на Община Враца по време на втория ден от участието си на “Ваканция и СПА Експо - 2016”.  Депутатите присъстваха на артистични реконструкции на древни ритуали с теми от „Царя - Жрец на виното“ и „Тракийска принцеса”, изпълнени от Сдружение „Темп-Арт“- театрална група „ТЕМП“ с режисьор Георги Врабчев, след което опитаха вино от фиала и ритон, както и специално приготвения хляб от лимец. Те изказаха задоволството си от атрактивното представяне на забележителностите в региона по време на изложението.  Народните представители инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев  заявиха готовността си да работят съвместно с Община Враца за утвърждаването и като туристическа дестинация и привлекателно място за културен и исторически туризъм.

В рамките на днешния ден от международното изложение Община Враца акцентира върху 30-годишнината от откриването на втората част от Рогозенското съкровище. Археологът и временно изпълняващ длъжността директор на Регионалния исторически музей във Враца Георги Ганецовски представи интересни факти за една от най-големите находки на века за България по отношение на тракийската древност. Голям интерес сред постителите предизвикаха изложените на щанда копия на предмети от Рогозенското съкровище.

По време на третия ден от международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо – 2016” на щанда на Община Враца ще бъдат представени и поднесени вкусни традиционни гозби, приготвени от самодейци от читалище „Пробуда” в с. Згоригад.

< Назад