10.08.2018

Народни представители от ГЕРБ присъстваха на инспекции на нови обекти във Варна

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира реализацията на мащабни проекти във Варна. Заедно с финансовия министър Владислав Горанов, кмета на морската столица Иван Портних, варненските народни представители от ГЕРБ Таня Петрова и Емилия Милкова, областния управител Стоян Пасев и председателя на ОбС Тодор Балабанов,  той посети район „Аспарухово”, където са завършени ремонтът и разширението на ул. „Мара Тасева“, а в момента тече реконструкция по бул. „Народни будители“.

По-рано днес премиерът инспектира и строителните работи на бул. „Васил Левски“ - най-големият инфраструктурен проект във Варна, който цели да намали задръстванията, да изведе трафика извън централната градска зона и да предложи бърза връзка от летището към курортите. „Изключително сложно е съоръжението на бул. „Васил Левски“ и е важно да се строи качествено”, подчерта Бойко Борисов.

За изграждането на новото трасе от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“ правителството отпусна 80,5 млн. лв. Други 4,5 млн. лв., осигурени от държавата, са за пробива на бул. „Сливница“, който ще гарантира бърз достъп до автомагистрала „Хемус“. Министър-председателят информира, че до парка-музей „Владислав Варненчик” предстои да бъде изграден паркинг.

Премиерът бе запознат на място и с проекта за изграждане на рибарско пристанище в района на Карантината - зона, в която няма плажна ивица. „Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, както направихме на много други места като в Поморие и Созопол”, коментира Бойко Борисов.

Попитан за изграждането на автомагистрала „Хемус“, той заяви, че предстои да бъдат пуснати пътищата около Провадия, както и първа копка на Белокопитово-Търговище.

По време на срещата в район „Аспарухово” Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благодари на правителството за отпуснатите 300 000 лв. за храм „Св. Прокопий Варненски“ и още 200 000 лв. за ремонта на покрива на Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. Много снимки с премиера пък си направиха възпитаниците на Детско-юношеската школа на ФК „Спартак“, които благодариха за подкрепата за стадиона.

 

< Назад