06.10.2015

Найден Шопов, кандидат за кмет от ГЕРБ: Пазарджик трябва да се превърне в по-добро място за развитие на спорта с подкрепата на общината и бизнеса

„Пазарджик  трябва да се превърне в по-добро място за развитие на спорта и това е една от целите в управленската ми програма. Тя предвижда още създаването на обществен съвет „Обединени спортни клубове - Пазарджик“ като консултативен орган към общината, който да подпомага развитието на спорта“, декларира на пресконференция днес кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Пазарджик Найден Шопов. За да подкрепи Найден Шопов и възраждането на футбола в Пазарджик пристигна  Валери Божинов. Божинов е патрон на детската футболна школа на ФК „Хебър 1918“, чийто президент е Найден Шопов.

Кандидатът за кмет на Пазарджик от ГЕРБ  се обяви за незабавното спиране на разпродажбата на спортни имоти, рехабилитация и модернизиране на спортните обекти и увеличаване на субсидиите за спортните клубове при нови критерии за разпределянето им, както и подпомагане на местния и аматьорски спорт в малките населени места, спорта за работници, ветерани и хора с увреждания.

Управленската програма на Найден Шопов предвижда още изграждане на нови общински спортни обекти – в „Зоната на здравето“ и  стадион „Георги Бенковски“.  Насърчаване на инвестициите в спорта от страна на бизнеса, в т.ч. и чрез публично частно партньорство, подкрепа за традиционно популярни спортове в общината на широка основа, както и възраждане на спортове, донесли много успехи и гордост на пазарджиклии: футбол, модерен петобой, плуване,  волейбол, баскетбол,  тенис на маса, художествена гимнастика, както и   реализация на проекти за възстановяване и реновиране на туристическата инфраструктура в общината и създаването на фонд за финансиране на  стипендии за изявени деца-таланти в областта на спорта. Валери Божинов като патрон на детско –юношеската школа и Найден Шопов  дариха по пет спортни тренировъчни и официални комплекта на 80 деца от школата, както и 15 футболни топки „Шампионска лига“ модел 2015/2016.

Найден Шопов и Валери Божинов се ангажираха и занапред да работят за развитието на футбола в Пазарджик.

 

< Назад