16.04.2020

Над 30 комплекта защитни облекла дари общинската структура на ГЕРБ в Сливо поле

Общинското ръководство на ГЕРБ в Сливо поле осигури над 30 комплекта защитни облекла, шлемове, маски и ръкавици за медиците от Бърза помощ. Дарението бе направено днес в присъствието на народния представител и областен координатор на ГЕРБ-Русе Пламен Нунев и кмета на Община Сливо поле Валентин Атанасов, както и на общинския ръководител на ГЕРБ Илиян Иванов и двамата зам.-кметове Михаил Чиликов и Стефан Габровски. Със защитни облекла са подсигурени още работещите в поликлиниката, както и социалният патронаж.
Кметът Атанасов подкрепя и благотворителната кауза на местен инициативен комитет от живеещи в чужбина жители на Сливо поле, които подпомагат с хранителни пакети млади многодетни семейства, самотни родители с деца, трудноподвижни и болни възрастни хора в квартал „Сливица“. Вече са изготвени списъци, по които са раздадени хранителните продукти от първа необходимост на над 200 семейства, както в Сливо поле, така и в Голямо Враново, като кампанията предстои и в други малки населени места на общината.
„Благодаря от сърце на нашите съграждани, работещи в чужбина, които събраха значителна сума за подпомагане на нуждаещи се жители от общината. Ще продължим да съдействаме за закупуването и разноса на всички необходими хранителни продукти в съответствие с волята на дарителите. В тази трудна за всички ни ситуация, предприемаме всичко необходимо, за да се справим заедно по най-добрия начин“, заяви Валентин Атанасов.

< Назад