24.07.2019

Националното ръководство на СГЕРБ проведе изнесено заседание във Велико Търново

Изнесено заседание на НИС на Старейшини ГЕРБ се проведе във Велико Търново. Председателят на СГЕРБ Николай Андреев и членовете на националното ръководство на организацията се събраха в старата столица, по покана своя търновски колега и ръководител на областната структура  на старейшините - д-р Петя Илиева.

На работната среща бе направен анализ на резултатите от изборите за Европейски парламент и бе отчетена активната работа на старейшините в предизборната кампания. Набелязани бяха и по-важните бъдещи мероприятия на структурите по региони. Сред националните приоритети на старейшините остават активното включване на възрастните в обществения живот и грижите за физическото и психично здраве на хората от третата възраст.

По време на срещата проф. Андреев информира за хода на подготовката по провеждането на Х-тия юбилеен конгрес на Европейския съюз на гражданите-сеньори (ЕСГС) към ЕНП, на който България ще бъде домакин. Той ще се проведе от 27 до 29 септември в Сандански, като от българска страна във форума ще участват членовете на НИС и още 20 активисти на СГЕРБ от различните региони.

На конгреса ще бъдат избрани новите президент и вицепрезиденти, номинирани от съответните организации-членки. НИС на СГЕРБ единодушно номинира професор Николай Андреев за вицепрезидент, каквато длъжност той изпълнява в продължение на три поредни успешни мандата.

Във Велико Търново проф. Николай Андреев запозна колегите си от националното ръководство на СГЕРБ с подробности около участието му в заседания на Президиума и на Изпълнителния комитет на ЕСГС, и европейската политическа академия 2019, които се проведоха във Виена през периода 28 – 30 юни т.г. Мотото на това събитие бе „Нека заедно да открием нови хоризонти за Европа“. В рамките на форума проф. Андреев е провел разговори с президента на ЕСГС г-жа проф. Ан Херман и с генералния секретар на Съюза Гюдо Дюмон. Дейността на най-голямата българска партия и в частност на СГЕРБ в международен и локален аспект, е получила висока оценка.

Във Велико Търново членовете на НИС на СГЕРБ приеха, изнесените заседания на ръководството да продължат и в другите градове.

 

< Назад