22.09.2021

Младежите на ГЕРБ в Смолян номинираха ново областно ръководство

Младежи от общините на Смолянска област проведоха събрание за номиниране на ново ръководство на младежката организация в региона. На срещата присъстваха д-р Даниела Дариткова - член на Изпълнителната комисия на партията и общински ръководител на смолянската структура,   Николай Мелемов – кмет на Смолян и областен координатор, Георг Георгиев - председател на МГЕРБ, представителите на НИС Иван Стоев, Николай Алгафари, Цветелин Гавазов и Венцислав Чавдаров.

Ангел Безергянов, досегашния областен координатор на младежите, направи кратък отчет на дейностите и инициативите на областната структура, след което се бяха направени номинации за ново ръководство.

За областен координатор и организационен секретар на МГЕРБ бяха номинирани д-р Нина Карова, Златка Пашалийска, Евдокия Волевска, Атанаска Раева. За членове на Управителния съвет бяха предложени Марин Командарев, Васил Кутлев, Петя Касабова, Дарина Софтева, Явор Мирчев, Станимира Кавърмова.

„ГЕРБ е единствената партия, която дава реална възможност на младите хора да участват активно в политиката. При това не от сега, а още от 43-ия, 44-ия парламент. Имаме представители в Народното събрание, в местната власт, в Европейския парламент, в изпълнителната власт. Всичките ни парламентарни секретари и по-голямата част от политическите кабинети бяха от Младежкия ГЕРБ“, заяви Георг Георгиев.

Според него отговорността, която трябва да поемат младите, и работата, която искат да свършат, принадлежи на самите тях.

„Като се дава възможност на младежката организация да се развива с максимално широка база за представителство, следващата стъпка е ваша - тук, на терен. Тук познавате проблемите, можете да ги решавате. Идеята на политическото ръководство на ГЕРБ е да се върши работа чрез постоянство, екипност и добро взаимодействие. Ние сме активна, дейна, авангардна част на тази партия и дали това ще се изпълни със съдържание, зависи от вас. Аз пожелавам на областното ръководство да запази енергията, с която е работено в момента, като я умножи. От вас имат нужда г-н Мелемов като кмет, д-р Дариткова като народен представител, вашите съграждани. Морал не означава автоматично равенство на младост и обратното. Вие сте и двете, просто трябва да бъдете по-дръзки“, обобщи Георгиев.

 „Чувствам се изключително обнадеждена от всичко, което чух днес. Вярно е, че негативизмът взе трайно място в нашата действителност, а ние знаем кой е виновен за това - най-негативният президент от всички досега, разделителят на нацията, който доведе до това положение да нямаме ясна перспектива за развитие и да не можем да говорим помежду си. Затова още повече, колкото никога досега, ще разчитаме на вас занапред в политиката. Вие свършихте уникална работа в предходните избори, като обучихте толкова много хора да гласуват на машините. Сега ще бъде още по-сложно - пак ще разчитаме на вас. Бъдещето е ваше“, заяви д-р Даниела Дариткова.

Тя подчерта, че очаква младежката структура да е активна, сплотена и всички да вярват, че почтеността не е запазена марка на някой, който излиза и се заявява като такъв.

„Ние сме показали, че имаме принципи, на които държим, че няма от какво да се срамуваме, че сме безкомпромисни към всички, които са се отклонявали от принципите на ГЕРБ.“, изтъкна д-р Дариткова.

Областният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов посочи, че времената напоследък са доста сложни и странни.
„Ние 15 години се занимаваме с политика, но такова чудо не е било. А политиката е маратон, не е спринт - иска постоянство във времето, затова шансът е във вас. Тръгвате напред с целия отбор. Развивайте се постоянно, ежедневно и не забравяйте – най- важното е отношението ви към хората. Всички тези еднодневки в момента правят фурор, но аз ви гарантирам, че никой от тях няма да остане задълго в политиката. Вашата перспектива е дългосрочна. Въпросът е в цялата тази сложна ситуация ние да останем партия със свое лице, да се отделяме от целия този буламач на политическата сцена“, посочи Мелемов.

Според него, когато влизаш така изненадващо в политиката, най-лесно е да разчиташ на омраза, негативизъм и оплюване на опонента. „Това предизвиква емоции, но в дългосрочен план не е успешна стратегия. На ГЕРБ, и най-вече на младежката структура й отива да бъдете усмихнати, позитивни, идейни. Разчитайте на нас, както ние разчитаме на вас. Когато правиш добро, когато си на правия път, ще стигнеш там, за където си тръгнал“, подчерта областният координатор.

Предстои ръководството на младежката структура да бъде утвърдено от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Събранието се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки.

< Назад