15.03.2019

Младежи ГЕРБ-София се срещнаха с Йорданка Фандъкова

Младежите от ГЕРБ-София проведоха среща с кмета на София Йорданка Фандъкова. На срещата присъстваха областният координатор на ГЕРБ-София и административен секретар на партията Цветомир Паунов, председателят на МГЕРБ-София Ивайло Петков, както и много членове на младежката организация.

Йорданка Фандъкова разговаря с младежите за модернизацията на града, подобряването на уличната мрежа, мерките за борба със замърсяването на въздуха и др.

Кметът на София информира, че част от мерките, които СО предприе за ограничаването на вредните емисии във въздуха, включват проект за зарядни станции за електромобили, по-добра свързаност на метрото, акцент върху електротранспорта, подмяна на старите печки на твърдо гориво и др. Фандъкова обясни, че печките на 20 000 домакинства от София ще бъдат сменени безплатно с такива на пелети или газ.

Кметът на София обърна внимание и на ремонтите на уличната мрежа. Тя подчерта, че ремонтите на улиците и булевардите в столицата продължават и ще се правят приоритетно. „Една от нашите амбиции е да бъде изграден вътрешен ринг, за да се изведе трафикът на града от центъра“, уточни Йорданка Фандъкова.

Областният координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов коментира темата с фалшивите новини. „По последни наблюдения младите хора стават все по-чувствителни по отношение на информацията, която получават. Лъжливата информация трябва да се опровергава и да се показва реално свършената работа“, категоричен бе Паунов.

Йорданка Фандъкова добави, че борбата с фалшивите новини продължава, а само за ден от Столична община е трябвало да опревергават две неистински информации. „Първо - СО не дава заем на изпълнителя на ремонта на „Графа“. Миналата седмица управляващият орган на програмата „Региони в растеж“ одобри  междинни плащания по проектите за ремонт на централна градска част. Второ – СО не поставя кошчета за отпадъци на местата на ограничителите на трамвайното трасе“, подчерта Йорданка Фандъкова. Тя добави, че очаква от главния архитект предложения за замяна на поставените ограничители с такива, които ще гарантират безопасността на пешеходците. „Щом имаме вариантите, ще ги представим пред гражданите", заяви Фандъкова.

 

< Назад