18.02.2018

Младежи ГЕРБ-Пазарджик проведоха обучение “Европейски възможности в сектор Земеделие и изграждане на екипна съвместимост”

Над тридесет младежи от Пазарджишка и Пернишка област участваха в обучение на тема “Европейски възможности в сектор Земеделие и изграждане на екипна съвместимост”. Форумът се проведе в Пазарджик по инициатива на областната организация на Младежи ГЕРБ.

Обучението бе открито от областния координатор на ГЕРБ Найден Шопов, който приветства участниците и ги поздрави за инициативата и стремежа им да се развиват, натрупвайки нови знания и умения.

Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова също се включи в инициативата, като пред младите хора коментира актуалната политическа обстановка и работата на Народното събрание. Кметът на Пещера Николай Зайчев на свой ред обсъди с младежите въпроси, свързани с местното самоуправление и разказа за дейността на Европейския комитет на регионите, където членува.

Възможностите за развитие в сектор „Земеделие“ бяха представени пред участниците от заместник –министъра на земеделието и храните  д-р Лозана Василева.

В обучението като лектор участва и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, който представи възможностите на програмата за младежко предприемачество  A.L.E.C.O. Също така той разясни  и целите на новата програма O.R.E.L. , която предвижда създаването на единна информационна система, която да обединява данните, събирани по време на годишните технически прегледи на всички моторни превозни средства и да позволява тяхната обмяна в ЕС. Двете програми бяха одобрени от  Европейската комисия именно по предложение на Андрей Новаков.

В лекторската програма на двудневното обучение се включи и заместник–министърът на външните работи и председател на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, който говори по темата „Външна политика на Република България – подход, перспективи, възможности”.

„Място и роля на младите на пазара на труда. Работодатели или наети?  бе въпросът, който коментира  Николай Павлов - парламентарен секретар на Министерство на труда и социалната политика.

В обучителния панел, посветен на създаване на умения за екипна съвместимост , младежите участваха в дискусии, групови задачи и ролеви игри, ръководени от психолога Боян Пиперков.

„Това е първото толкова обхватно обучение, което организира нашата младежка структура“, каза след приключването на форума областният координатор на МГЕРБ- Пазарджик Надежда Терзиева и оцени събитието като много полезно и интересно за всички. „Дискусиите, които проведохме след всеки панел, бяха много оживени и съдържателни“, каза още тя. Надежда Терзиева  благодари на народните представители от ГЕРБ от Пазарджишка област, които са съдействали за организацията и реализацията на обучението. 

< Назад