20.02.2019

МГЕРБ–София отбеляза 146 годишнината от обесването на Васил Левски

МГЕРБ–София отбеляза 146 годишнината от обесването на Васил Левски. Представители на структурата на партията поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола в столицата. Младежите се поклониха пред делото и героизма на Васил Левски.

Във възпоменателното честване се включиха председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, общинските съветници Михаела Иванова и Ботьо Ботев и членовете на МГЕРБ Илияна Бранзелова, Диян Иванов.

„Днес скланяме глави пред героичното дело на този велик българин, чиито завети остават във времето. Прекланяме се пред неговото дело, горди със своята национална идентичност, заяви Георг Георгиев.

„Днес отбелязваме 146-тата годишнина от гибелта на една от най-големите фигури в българската история. МГЕРБ-София смирено се прекланя пред великия подвиг на Васил Левски. Надяваме се примерът му за служба в името на свободата и обединението на българите да служи за вдъхновение на българските политици от целия политически спектър, които не трябва да забравят, че съединението прави силата, а умишленото рушене на доверието в институциите е деструктивна стратегия с тежки последици за демокрацията и свободата, за която дякон Левски се е борил”, отбеляза Ивайло Петков, председател на МГЕРБ-София.

< Назад