05.06.2023

МГЕРБ – Шумен номинира ново областно ръководство

На свое заседание младежката структура в Шумен гласува кандидатурите на областен координатор и членове на областно ръководство. На събитието присъства председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, който бе представени от Рени Цанкова – член на НИС на МГЕРБ. Сред официалните лица бяха и областният координатор на ГЕРБ - Шумен Ралица Тодорова, председателят на общинската структура Албена Иванова-Неделчева. Събитието уважиха и Десислава Димитрова – член на НИС на ЖГЕРБ, общинският председател на ЖГЕРБ Силвия Кирилова и представители на общинското ръководство на ГЕРБ – Шумен.

От направените кандидатури за областен координатор най-много гласове събра Станчо Баев. За секретар на младежката структура бе предложена Евру Рушен. Бяха гласувани и част от членовете на Областното ръководство на МГЕРБ – Шумен, сред които представители на общините Шумен, Каспичан, Нови пазар и Никола Козлево. Предстои утвърждаването им на заседание на Изпълнителната комисия на ПП „ГЕРБ“.

„Вие трябва да бъдете посланици на това, което се случва, но ще търпите и критика.“, обърна се към присъстващите младежи в залата председателят на МГЕРБ – Георг Георгиев, и допълни: „Младежката организация е тази, която внася успокоение и разум. Нашите връстници могат трезво да разсъдят, че това, което правим сега е с доста дълъг хоризонт. Ако искаме да запазим държавата, трябва да изминем стъпките към създаване на редовно правителство. Предстоят ни интересни времена и се радвам, че имате такъв екип, който се увеличава непрекъснато.“ Той коментира още, че целите на партията са включването на младите хора активно в политическия живот. „Силата и експертизата са в ГЕРБ, искам с това самочувствие да говорите пред хората, с които се срещате.“, призова участниците във форума Георгиев.

Ралица Тодорова подчерта, че дамската и младежката структури активно си взаимодействат и включването на младите е от съществено значение за развитието на ГЕРБ-Шумен. От името на областното и общинското ръководство тя засвидетелства пълна подкрепа към предложеното ръководство и към всички членове на МГЕРБ - Шумен: „Ние ще бъдем винаги до вас и ще ви подкрепяме във вашите инициативи, защото заедно можем да търсим пътища за решаване на проблеми. Амбициите ни са в ръководството на младежката структура да влязат представители от всички общини на област Шумен и тя да се разраства. Благодаря ви за активното участие не само по време на предизборните кампании, но и в събитията, които организираме и провеждаме с членовете и симпатизантите на ГЕРБ – Шумен.“

Станчо Баев също благодари за номинацията с думите: „За мен това означава много работа, за да бъде оправдано оказаното ми доверие. Целта ми е в структурата да влязат още младежи от всички общини, които притежават различни квалификации и опит. С този широкообхватен поглед ще разбираме по-лесно и бързо за проблемите на младите хора и съответно ще търсим пътища за решаването им. Има много какво да направим в полза на хората и за облагородяването на нашия регион.“, коментира той.

След административната част заседанието продължи с дискусия, на която бяха обсъдени актуални политически въпроси и местни проблеми. След това младежите направиха дарение от материали за рисуване и творчески занимания на Детския отдел в РБ „Стилиян Чилингиров“ – Шумен.

< Назад