09.11.2021

МГЕРБ – Шумен инициира поставянето на къщички за книги

Младежки ГЕРБ – Шумен инициира поставянето на дървени къщички за книги в областта. Младежката кампания „Прочети и върни“ стартира в гр. Велики Преслав, където къщичка за книги бе поставена в градския парк. Цел на инициативата е книгите да станат достъпни в открити обществени пространства, за да може всеки да вземе и да прочете книга от малката безплатна библиотека, уточняват от младежката структура.

Гражданите могат да оставят в къщичката свои книги, да ги заменят с други или просто да прочетат и върнат предпочитани от тях заглавия. Инициаторите се надяват къщичката за книги да стане притегателно място за срещи, разговори, споделяне и размяна на книги и да провокира интереса на малки и големи към писменото слово, информират младежите.

Младежите бяха подкрепени от местната структура на партията и Жени ГЕРБ – Шумен, които подариха издания от различни жанрове. Сред поставените екземпляри има книги за деца и възрастни, образователни материали, произведения на класици и съвременни автори. Събитието уважиха и водача на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 30 МИР – Шумен Красимир Вълчев и кандидат-депутата адв. Ралица Тодорова, които също подариха книги за малката библиотека на открито.

< Назад