21.12.2014

MГЕРБ-Павликени подкрепя провеждането на благотворителна инициатива за набиране на средства за социално слаби деца

По инициатива на МГЕРБ в Павликени, от неправителствената организация „Младежка Инициатива за Павликени“ провеждат благотворителна кампания за набиране на средства. Съпричастност към кампанията показаха и общински структури на ГЕРБ в други населени места от областта.

Младежите и техни съмишленици ръчно изработват коледни картички, от продажбата на които ще бъде подкрепено 11-годишно момченце. Детето живее само с майка си, която е безработна от години. Двамата са принудени да преживяват със 7 лева седмично. С парите от продажби ще бъдат заплатени купоните за закуска и обяд на детето в ученическия стол, до края на учебната година, за да е сигурно, че всеки ден то е добре нахранено. На момченцето ще бъдат закупени зимни ботуши. Магазин за облекло, който е подкрепил инициативата, ще дари топли дрехи. Младежите ще закупят също продукти за трапезата на семейството през празничните дни.

За втора поредна година пък от ГЕРБ в Свищов подкрепиха сходна инициатива и благотворително закупиха ръчно изработени картички. Колегите на общинското ръководство и партньорите на структурата ще получат новогодишните си благопожелания именно чрез бутиковите картички. Честитките са изработени от секретаря на НЧ „Трудолюбие"1907 в село Вардим, а със събраните средства ще бъде подкрепено социално слабо дете.

< Назад