18.12.2014

Методи Андреев: Внесохме промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за защита на класифицираната информация

ГЕРБ  са депозирали промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за защита на класифицирана информация. Това стана ясно на трибунка в парламента, дадена от народния представител Методи Андреев.

"В България от много време съществува една практика - всички публични дейности и длъжности по силата на закона да бъдат проверявани във връзка с принадлежността им към бившата Държавна сигурност. Това е една важна дейност, която ту беше продължавана, ту прекъсвана. Забелязвам една добра тенденция да се поддържа този интерес от страна на обществото към хората, заемащи важни длъжности в държавата“, обясни Методи Андреев от ГЕРБ.

 

По думите му, има една неравнопоставеност между лицата, които попадат в списъка на публичните длъжности и дейности. „Всички тези неща в момента са в режим на проверка. В същото време обаче съществува една съществена група от лица, които заемат важни длъжности в сферата на държавната администрация, за които се изисква достъп до класифицирана информация", каза още Андреев.

< Назад