13.02.2024

Мария Габриел пред ЖГЕБ-София: Винаги ще имате подкрепата ми

       „Много ще разчитам на българските жени, които са доказали, че могат да обединяват и да работят със сърце за значими каузи.  „Бранд България“ е кауза, която страната ни заслужава и си струва усилията ни.  Имаме толкова много таланти в България, имаме много богата история и достижения и трябва да ги представяме навсякъде.“, това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която присъства на редовното заседание на Жени ГЕРБ-София, което се проведе тази вечер в централата на партията. Сред основните теми на разговора бяха още превенцията срещу домашното насилие, предизвикателствата в борбата с онлайн агресията срещу жени, както и мерките за защита на подрастващите в интернет пространството.     

         „Не сме спирали да работим по различни каузи за жените. В последните години на дневен ред в България също идва темата с равнопоставеността между жените и мъжете, както в политиката, така и в бизнеса и всички останали сфери на обществения живот. С работата си трябва да отстояваме правото на жената да се доказва и развива.“, това заяви председателят на ЖГЕРБ и общински съветник в Столичен общински съвет Екатерина Йорданова.

        В рамките на  среща бяха обсъдени актуални политически теми в страната, както и работата на Столичен общински съвет след избора на негов председател. Дамите от ГЕРБ задаваха различни въпроси на вицепремиера Мария Габриел във връзка с предстоящата ротация в правителството, предстоящите европейски избори и предстоящите избори в САЩ. Набелязани бяха редица инициативи на Жени ГЕРБ-София, които ще бъдат проведени през февруари и март в столицата.

< Назад