06.05.2019

Мария Габриел и Асим Адемов бяха гости на празника на Петрич

Водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Асим Адемов бяха гости на тържествата по повод празника на Петрич. Заедно с тях на празничното събитие присъстваха областният координатор на партията и народен представител Даниела Савеклиева, депутатът от Петрич Георги Динев, кметът на Сандански Кирил Котев, общинските съветници от ГЕРБ и симпатизанти на партията.Представителите на ПП ГЕРБ се включиха в традиционното празнично шествие до черквата „Св. Георги“, където запалиха свещичка за здраве и успех. Десетки жители и гости на Петрич се спираха да поздравят Мария Габриел и Асим Адемов и да пожелаят победа на предстоящите на 26 май избори за членове на Европейския парламент.

"Петрич има славно минало, неизменна част от историята на България. Петрич е и култура, която виждаме в невероятните таланти. Те са в основата на нашата българска и европейска идентичност", обърна се към гражданите на Петрич водачът на листата на ПП ГЕРБ и СДС Мария Габриел при откриването на празничния концерт. Тя изрази удоволствието си да съпреживее празника на града заедно с кмета Димитър Бръчков,  десетките талантливи младежи и гостоприемните жители.

"Честит празник, Петрич - градът на Евтим Евтимов, баба Ванга, цар Самуил, гордите хора.  Тук се съчетават по неповторим начин любовта към земята и нашите корени, твърдостта на планината и борбения дух на петричани. Нека Свети Георги да закриля домовете и семействата и да пребъде Петрич за вековете", каза още Мария Габриел.

„Изключително е важно всеки един от нас да дава всичко от себе си, за да развиваме нашата община. Съдбата ни е свързана с това! Уверен съм за просперитета на Петрич! Заедно можем да го направим. Нека свети Георги закриля вас и семействата ви. Да си пожелаем вяра в доброто”, каза в празничното си слово кметът на общината Димитър Бръчков.

< Назад