30.03.2021

Мария Габриел даде своята категорична подкрепа за листата на ГЕРБ – СДС в област Кюстендил, с водач Христо Терзийски

За мен е чест като първи зам.-председател на Европейската народна партия да споделя подкрепата за водача на ГЕРБ – СДС в Кюстендил Христо Терзийски и за тези доказали се личности, които са в листата. Това е подкрепа за България на талантите; за България, която се труди; за България, която иска да е образована; за България, която споделя своята визия за развитието с всеки един във всяко едно населено място. Това е силното за мен в листата на ГЕРБ – СДС, с водач Христо Терзийски. Това са хора, доказали се професионалисти; хора, съумели да останат верни на корените и идентичността си. Това сподели по време на срещи с млади хора и представители на спортните клубове в Дупница зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел. В Дупница тя бе посрещната от местните кандидати Даниел Александров и д-р Александър Паризов, от сапаревобанката Мишел Виячева и Станислав Тенев от Бобов дол.

     „Регионът се намира на едно комуникативно място. Това, което е важно, е малките и средни предприятия, бизнесът, да усетят подкрепата, която чрез новите технологии ще им позволи да се развиват. Младите хора, талантите на България, чрез добро образование, чрез достъп до програми като „Еразъм +“ да имат възможност да трупат опит и да имат повече самоувереност“, обясни пред младежи от Дупница зам.-председателят на ЕНП.

     Пред представителите на спортни клубове в града Мария Габриел заяви, че за нея спортът е много важен, защото той е здраве, учи на дисциплина и създава ценности. „Ето я ценността такава, каквато я символизира и тази листа – един отбор. Отбор е, когато от местното, през регионалното до националното и европейското ниво споделяш дадена визия, не спираш да се трудиш за това тя да се случи, и то с нещо много конкретно – полза в ежедневието на хората. Затова искам да поздравя нашите кандидати за това, което всеки един от тях е показал и да призова отново да бъде подкрепен този професионализъм; това желание за работа за хората и тази гордост, че заедно можем за България и за Европа да направим още много“, заяви зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел.  

    Водачът на листата на ГЕРБ – СДС Христо Терзийски благодари на Мария Габриел за силната подкрепа относно образователните и иновативни политики, които кандидатите от ГЕРБ и местното ръководство искат да развият в региона. „Градим икономика, която трябва да се основава на знанието. Затова през следващия мандат ще бъдат направени инвестиции именно в образованието, технологиите и иновациите“, подчерта Терзийски.

     Д-р Александър Паризов постави акцент на това, че Дупница се намира на една стратегическа локация, която трябва да бъде използвана по най-правилния начин. „Наша цел е да организираме създаването на една индустриална зона, с добре изградена инфраструктура. Само така могат да се осигурят и работни места. Когато има работни места и високообразовани кадри, тогава може да има и европейски заплати. Това е един от приоритетите за работа, които си поставяме. Искам да се обърна към хората от Дупница – крайно време е да извадим града от криминалните хроники, да подобрим имиджа му, за да се превърне в един съвременен български град,  привлекателен за инвеститори. Затова на 4-ти април, моля всички да гласуват с бюлетина 28, а ако са съгласни с моите приоритети за работа, да използват преференция 106“, призова д-р Паризов.

     „Програма като „Еразъм + спорт“, например, помага за развитието на европейското измерение на спорта, като стимулира сътрудничеството между спортните организации и публичните власт. Това е и една от работите на народните представители – да информират хората за възможностите по тези програми“, обясни вторият в листата на ГЕРБ – СДС Даниел Александров. „Искам да видя реализирано и да съдействам за организирането на едно голямо спортно мероприятие в нашия град, което да даде силен фокус върху положитения имидж на Дупница“, сподели Дани Александров. Младият световен и европейски шампион бе категоричен, че ще даде всички усилия за това депутатите и народът да работят заедно, в един отбор. „Нека на 4-ти април гласуваме разумно – подкрепете идеите за развитие, подкрепете иновациите, които ни предстоят“, призова Даниел Александров.

     Популярната телевизионна водеща и кандидат за народен представител Люба Пашова заяви, че подкрепя изцяло приоритета в работата на зам.-председателя на ЕНП Мария Габриел – да има повече жени на авторитетни управленски позиции в България и в Европа. „Смятам, че сме силни; смятам, че сред нас има доказани личности и смятам да вървим напред в тази посока“, заяви категорично спортната журналистка и водеща от БНТ Пашова.

     На срещата в Дупница присъстава и областният координатор на ГЕРБ Даниел Данчев, общинският ръководител Ивайло Константинов, кметът инж. Методи Чимев, неговият заместник Крум Милев и общински съветници от политическата сила.

< Назад