17.05.2019

Лиляна Павлова в Добрич: Благодарение на европейската солидарност 1,5 млрд. лв. субсидии са предоставени в подкрепа на земеделието в региона

„За да вървим напред по „магистралата Европа“, трябва да получим силна и мощна подкрепа за 12-тата ни победа на 12-тата година от членството на България в ЕС“. Това заяви по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ в Добрич кандидатът за депутат в Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Лиляна Павлова.

Във форума участваха народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова, общинските ръководители на ГЕРБ от областта, кметът на Шабла Мариян Жечев, председатели на общинските съвети, общински съветници, кметове на населени места, издигнати от ГЕРБ.

„Видях колко много потенциал има в този регион, видях колко много сме инвестирали. За периода от 2007 до 2018 г., благодарение на европейската солидарност в сектора на земеделието тук са предоставени субсидии в размер на 1,5 млрд. лева в подкрепа на развитието на земеделието в този регион. Това е огромна подкрепа, без която нямаше да можем да развием толкова модерно земеделие“, подчерта тя.

„Направихме много, но има и какво още да дадем. Заедно можем да бъдем достойни членове на ЕС. Ще продължим да оказваме пълна подкрепа за развитие на българското селско стопанство, за да бъде модерно, технологично, конкурентоспособно и българските продукти да се продават в целия единен европейски пазар“, увери присъстващите кандидатът за евродепутат.

Втора много важна задача е развитието на регионите, инфраструктурата и благоустрояването на населените места. В региона имаме реализирани много успешни проекти – ремонтирани училища, детски градини, направихме някои от важните пътни артерии. Ще работим за това България да затвърди и получи увеличение на средствата в регионалната политика, за да инвестираме повече във всяко населено място, независимо дали е малко или голямо. Ще направим улици, детски градини, училища, площади, за да може всеки един от вас във всяко населено място да почувства европейската солидарност и подкрепа. Там, където има добра инфраструктура, където има пътища - има и бизнес. Трябва с тази европейска солидарност да успеем да привлечем повече инвестиции, които създават работни места“, каза още Лиляна Павлова.

„Европейските избори са важни, защото българското правителство, което работи за финансовата и икономическата стабилност на страната, но и за това да бъдем сигурна външна граница на ЕС - трябва да получи силна подкрепа за политиките, които провежда“, посочи още Лиляна Павлова.

„Дали България ще продължи да бъде държавата, която всички останали страни-членки не само чуват, но и уважават и следват – зависи от нашия глас на 26 май“, заяви областният координатор на ГЕРБ и народен представител вицеадмирал Пламен Манушев.

Предстоящите избори са много сериозни и жестоки. За да имаме силен и сплотен ЕС - трябва да победим на тези избори, а Европейската народна партия да има доминация в ЕП“, заяви  д-р Ганчо Стоянов – председател на Областния съвет на СДС. „Аз се надявам, че 26 май ще бъде добър ден за българската демокрация“, добави още той.

 

< Назад