23.05.2019

Лидерите на ГЕРБ и СДС в Дупница: Гласувайте и не се поддавайте на спекулации

На съвместна пресконференция областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил Виктор Янев, общинският председател на партията в Дупница Ивайло Константинов и председателят на Югозападен район за СДС Костадин Костадинов обобщиха очакванията от вота и нуждата от гражданска активност на 26 май.

Областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил Виктор Янев благодари на структурите на политическата сила за добрата работа и пълната мобилизация по време на кампанията и изрази увереност, че на 26 май трезвият разум ще победи. „Ние не чухме от нашите опоненти нищо за европейски политики. Сигурен съм, че народът ни не е късопаметен. Нека да се обърнем години назад и да видим какво беше и какво е в момента. Убеден съм в победата на ПП ГЕРБ на 26 май, защото нашата кампания беше позитивна, в нея показвахме направеното до момента и политиките, по които работим, за разлика от опонентите ни“,  посочи областният лидер на ГЕРБ.

Местният координатор на партията Ивайло Константинов изтъкна, че предизборната кампания е била изключително трудна, но ГЕРБ са успели да достигнат до всички и да обяснят колко е важна Европа за всеки гражданин и за региона. „Всички виждат това, което се случва и което предстои да се случи в Дупница. Наясно сме, че Дупница е в Топ 15 на общините в България по усвоени европейски средства. Резултатите се виждат дори и в неперфектната, но ставаща все по-добра инфраструктура. Искам да призова всички здравомислещи съграждани, а дупничани са изключително интелигентни хора, да не се поддават на спекулации, за да не се допусне да бъде сложен прът в развитието на България. В неделя да излязат и да гласуват”, призова Константинов.

Той бе категоричен, че ПП ГЕРБ няма опоненти, с които да коментира политики, да се дискутира по теми, които са обществено важни. „Защото насреща никога не е имало политики. Политиките на нашите опоненти винаги са свършвали с национална катастрофа за България, което не е полезен аргумент за тях пред хората. По-удобният вариант за тях е да говорят и разказват колко лоши са техните опоненти“, заяви Ивайло Константинов.

"Изборите на 26 май са за Европейски парламент, а ние сме в Европейската народна партия. Очаква се в предстоящия мандат тя да има по-малко депутати в европарламента, отколкото досега. Това е огромна и плашеща тенденция за България, за Европа и за Дупница”, каза в навечерието на предстоящите избори за Европейски парламент представителят на регион Югозапад в НИС на СДС Костадин Костадинов.

“Ако досега в България ние получавахме изключително сериозна солидарна помощ от Европейския съюз, очаква се в следващия програмен период тя да се увеличи от 14,6 на 18 милиарда лева“, изтъкна Костадинов. Той бе категоричен, че Европа може да бъде обединена и ръководена най-добре от ЕНП, чиито представители в България са ГЕРБ и СДС. „Искам да призова всички граждани да гласуват, защото няма алтернатива на пътя, по който вървим в момента. Обвинения и клевети може да има много, но фактите показват, че износът и брутният вътрешен продукт растат, има бум на строителството и т.н. Ако по някаква причина, ние в неделя сами си предизвикаме европейска криза, най-потърпевши от нея ще бъдат българите. Ще завърша с думите на председателя на СДС – по-добре да бъдеш най-бедния в богат клуб, отколкото най-богатия в беден клуб“, заяви Костадин Костадинов.

 

 

 

 

 

 

< Назад