30.04.2022

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Видин: Всички ще платим цената на „Промяната“

Докарахме в България с милиарди повече пари от Европейския съюз. Защото знаем как да се справяме с кризите. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти на партията във Видин. „След една година промяна, пътят за Видин не е пипнат. Защо спят видинчани?! Ще се увеличат катастрофите“, добави Борисов.
Той уточни, че управляващите са започнали с теглене на заеми по 500 млн. „ Теглят заемите с много по-висока лихва“, предупреди Бойко Борисов и допълни, че те вече са станали милиарди. „Говореха, че сме откраднали 8 млрд. Толкова пари не могат да се съберат тук в залата във Видин. После станаха 4 млрд., после 2 млрд. И докато говорят, че ние сме крали, те откраднаха 9 милиарда“, подчерта лидерът на ГЕРБ. Той каза още, че управляващите си правят сметка, че кражбата така ги сплотява, че няма да паднат. „След три години ще дойдат падежите на заемите, които теглят сега. Как ще се връщат милиардите?!“, попита председателят на ГЕРБ и подчерта, че при неговото управленке данъците 12 години са били 10%. Според него бюджетът сега няма да може да се спаси, без да се вдигнат данъците. „Това ни донесе “промяната”. Това си избраха българите, сега всички ще платим цената“, уточни Бойко Борисов.  

“Промяната“ ни върна във времената на Орешарски. Дефицитът расте само в България, защото имаме „страхотен“ финансов министър. А помните ли, когато Румен Радев говореше, че България ще цъфне, ако има повече министри като Кирил Петков и Асен Василев?“, попита председателят на ГЕРБ.
Според него и децата вече са разбрали, че България изнася оръжие, а Корнелия Нинова все още твърди, че един патрон не е изнасян.  „Промяната наистина ни излиза скъпо. Токът при Борисов беше 80 лв., сега е 500 лв. А горивата? Нафтата струва 3, 30 лв. сега.  Това ни гарантира Корнелия Нинова. По наше време хората спестяваха, внасяха в банките, сега теглят. Като чувам какво правят с “Кинтекс”, Корнелия Нинова никога няма да си подаде оставката. Защото веднага ще ги привика на разпит в ГДНП! Това не е моята България. В другите държави се говори за 4-годишни мандати, за политики“, уточни Бойко Борисов.
Той заяви, че трябва да се поеме политическа отговорност и от властта и от опозицията. Според него хората очакват проблемите да се решават, а те се решават с пари, но тях вече ги няма.

 

 

 

< Назад