30.06.2021

Костадин Димитров, ГЕРБ-Пловдив: Няма човек, на когото да не съм обърнал внимание

Медия: Вестник „24 часа”

Костадин Димитров е трети мандат кмет от ГЕРБ на пловдивския район “Тракия”. Роден е на 5 юни 1975 г. Завършил е математика в ПУ “Паисий Хилендарски”. Вицепрезидент е на Българската федерация по таекуон-до ITF.  Дългогодишен треньор и спортист.

На местните избори през 2019 г. спечели трети мандат от първия тур. На предстоящите парламентарни избори е 6-и в листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив. Семеен, с две дъщери.

 

- За какво му е на един утвърден районен кмет като вас, г-н Димитров, да става депутат?

- На последните парламентарни избори ГЕРБ загуби с малко в район “Тракия” от партията на Слави Трифонов. Разликата беше минимална - няма и 50 гласа. Чувствах за свой дълг да се включа, за да подкрепя партията, която представлявам. Тракийци ме познават, направихме много за района. Кампанията ми е лице в лице, говоря си откровено с хората. Дневно се срещам с около 1000 души.

- Какво ви казват, ще ви подкрепят ли?

- От повечето срещам добра дума. Много малко са тези, които заявяват, че няма да гласуват за ГЕРБ. В голямата си част тракийци са положително настроени. Ще се радвам тази енергия да се отрази и на резултата.

- Сега обаче ситуацията е различна. Сложете ръка на сърце и признайте, че ГЕРБ не е в добра кондиция. Какво очаквате да направите с вашето участие?

- Кондицията на ГЕРБ никак не е лоша. Ние сме мобилизирани. Това, което се случи на частичните избори в Благоевград, не мисля, че може да е лакмус за страната и конкретно за Пловдив.

Нашият град винаги е бил демократично настроен. И се надявам да постигнем добър резултат на 11 юли. Хората виждат какво се направи в Пловдив през последните години. Да не говорим за “Тракия”, където районът се промени. И сега хората всеки ден ми поставят задачи, които изпълнявам.

- При разговорите ви с тях не усещате ли, че искат промяна?

- По-скоро усещам притеснението им от това, което се случва в момента и което се задава като перспектива.

Нещата наистина не са добри. На фона на политическата нестабилност вече се усеща и икономическа, което тревожи трезвомислещите. Затова молбата ми е на 11 юли хората да проявят разум.

- Ако ви изберат за депутат, ще отидете ли в парламента, или ще останете на кметското място?

- Тракийци ме познават и знаят, че винаги ще съм плътно до тях.

- Как отговаряте на атаките, на които е подложено управлението на ГЕРБ от сегашния служебен кабинет?

- Управляващите имат конкретна задача - да дискредитират ГЕРБ.
Сякаш на заден план остана основният им ангажимент да организират изборите. Наблюдаваме как всяко министерство се стреми да черни предходното правителство. Дали е истина, или лъжа това, което вадят, е друг въпрос. Целта е да влезе в новините. Това едва ли ще реши проблемите на българите.

- Наблюдавате ли отлив сред поддръжниците ви?

- Имаме вече отчетливо разграничение. Ако преди някои прикрито премълчаваха одобрението или несъгласието си към нас, сега вече виждам това открито. Тоест, открояват се твърдите ни привърженици и противници.

- Вие как убеждавате разколебаните?

- Твърдя, че за толкова години няма човек, който да ме е потърсил и да не съм му обърнал внимание. Никога не съм се интересувал от коя политическа прослойка е.

Целта ми е била да му окажа съдействие, да му реша проблема. И това го правя от първия ден.

- Не смятате ли, че ако повечето ви колеги бяха като вас, сега ГЕРБ нямаше да е в такава позиция?

- Мога да говоря за това, което аз правя. Ще се радвам да постигнем добър резултат.

И още повече ще се радвам, ако и аз съм допринесъл. Винаги съм залагал на положителното и на добрата дума. Така ще бъде и през оставащите дни до края на кампанията. Не мога да правя прогнози. Но съм сигурен, че ще дадем всичко от себе си.

Г-н Борисов води листата ни в Пловдив. Няма как да се отрече направеното от него. Да, дългият престой във властта носи и негативи. Но обръщайки се назад, могат да се видят реално изпълнените ангажименти.

 

< Назад