08.06.2021

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата с кандидати за народни представители в Търговище

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в област Търговище за предстоящите парламентарни избори на 11 юли. Документите бяха внесени от областния координатор на ГЕРБ за област Търговище д-р Дарин Димитров, водачът на листата Теменужка Петкова и областният председател на СДС-Търговище д-р Явор Александров.

„Листата за предстоящия парламентарен вот е балансирана, съставена от уважавани и доказани професионалисти и експерти в сферата на финансите, икономиката, правото, медицината, педагогиката и др. С позитивна и открита кампания, с конкретни и изпълними ангажименти към хората и бизнеса, с отговорност към постигнато до този момент и визия за бъдещето на страната ни, ще призовем избирателите на 11 юли да подкрепят стабилността в държавата", заяви Теменужка Петкова. Тя добави още, че влизат в предизборната кампания за победа.

На второ място в листата за вота на избирателите от коалиция ГЕРБ-СДС в Търговище ще се бори Гергана Цонева, юрист с десетгодишна адвокатска практика, заместник-председател на Общински съвет - Търговище.

Трети в листата е Митко Стайков, агроинженер по образование, областен управител на област Търговище в периода 2009-2013 г. и 2017-2021 г., общински ръководител на ГЕРБ-Омуртаг.

На четвърта позиция е представителят на коалиционните партньори на ГЕРБ-СДС -д-р Явор Александров, ортопед, областен председател на СДС за област Търговище.

Пети е Димитър Кънев, директор на дирекция "Социално подпомагане" – град Попово, председател на групата на общинските съветници от ГЕРБ-Попово.

На шесто място в листата с кандидати за народни представители за 28 МИР Търговище е Тунджай Сеидов, магистър по специалност "Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия" от Стопанската академия в град Свищов.

Седмата позиция е за Анета Куманова, педагог, директор на Второ СУ "Проф.Никола Маринов"- град Търговище, председател на групата на общинските съветници на партията.

Осми в листата с кандидати за народни представители е Андрей Цонев, педагог в ОУ "Васил Левски" – село Крепча, община Опака.

< Назад