21.07.2021

Кметът на с.Бата: Съдът отмени заповедта за ареста ми, продължавам да защитавам правата си

Районният съд в Бургас е отхвърлил на 15 юли заповедта за задържането на кмета на село Бата – Георги Георгиев. Това е поредното доказателство как се погазват човешки права и без доказателства се задържат хора. Това обяви кметът на община Поморие, Иван Алексиев, на брифинг в централата на ГЕРБ в Бургас. На нея присъства и Георги Георгиев, който бе задържан на 8 юли, броени дни преди предсрочните парламентарни избори.

„Това е тефтерът, заради който ме задържаха. В него се вижда списък с имената от сватбата на дъщеря ми преди две години, който намериха. Затова ме задържах при претърсване в дома ми. Бях държан 23 часа без никаква информация. Цялото ми семейсто бяхме подложени на стрес, продължаващ и до днес. Жителите на селото също са притеснени – те ме познават и знаят, че могат да разчитат винаги на помощта ми. Ще продължа да си търся правата на по-горни инстанции”, сподели Георгиев.

Кметът на община Поморие, Иван Алексиев, коментира още, че липсва комуникация с МВР не само по отношение на случая с кмета на село Бата, но и във връзка с протичащия летния сезон в Поморие.

„Георги Георгиев дори не получи извинение от органите на МВР. Министър Рашков, който даде за пример как един кмет на ГЕРБ е задържан да купува гласове, какво ще каже за действията на своите служители сега? Какви заповеди и как са издавани? Отделно от това съм притеснен като кмет, защото нямам комуникация с директора на Районното управление във връзка с командировани полицаи, проверки за кражби в селата Медово и Александрово и други текущи въпроси“, допълни Алексиев.

< Назад