01.07.2016

Кирил Калфин поздрави най-старото читалище в региона по случай 147-та му годишнина

“Уважаеми читалищни дейци, скъпи приятели, приемете моите най-искрени поздрави по случай 147-та годишнина от създаването на читалище “Братство 1869”. Като най-старата културна институция в региона Вашето читалище е с огромен принос за развитието на творческата и будителска дейност, за съхраняването на българщината и на самобитността в Кюстендилска област”, се казва в поздравителния адрес, изпратен от народния представител Кирил Калфин.

Областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил поздравява още читалище “Братство 1869” със старта на 10-тото издание на Международния фолклорен конкурс „Пауталия", на който читалището е организатор.

Поздравът на народния представител гласи още: “Искрено Ви пожелавам да продължавате да бъдете все така дейни и да завоювате още много отличия и награди. С Вашето богато и разнородно творчество продължавайте да вдъхновявате всички нас и да ни радвате. Бъдете здрави, желая Ви лично и професионално щастие! На читалище “Братство 1869” пожелавам да празнува още много столетия и да продължава да бъде отличен пример за културна институция!”

 

< Назад