17.09.2022

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС за Пазарджик посетиха пенсионерски клуб в село Звъничево

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС посетиха пенсионерски клуб „Вяра, Надежда, Любов” в село Звъничево (община Пазарджик). Членовете на клуба бяха доволни да се срещнат с кандидатите, за да обсъдят с тях някои от темите на деня.
Като водеща се открои темата за растящите цени в последните месеци, най-вече на хранителнителните стоки. Пенсионерите споделиха със съжаление, че растящата инфлация е изяла увеличенията на пенсиите им. Галопиращата инфлация, която е над средната за Европа и за която правителството на „промяната” не взе мерки, направи така, че покупателната способност на българите драстично да намалее. Засегната беше и темата с дървата за огрев, които през този отоплителен сезон ще са на непосилно високи цени за пенсионерите.
Всички се съгласиха, че цялостно влошената обстановка в България и политическата криза е спомогнала за влошаването на качеството на живот.
Кандидатите за народни представители, сред които общинският председател на ГЕРБ-Пазарджик Йордан Кожухаров, Малина Златева, Гергана Сеферинкина и Димитър Хаджидимитров запознаха присъстващите с пакета мерки, които управленската програма на ГЕРБ-СДС планира да въведе в пенсионната сфера, ако избирателите им гласуват доверие. Мерките предвиждат годишно осъвременяване на пенсиите и увеличаване на средния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст. Повишаване на адекватността на пенсиите, несвързани с трудова дейност. Както и преразглеждането на режима на пенсиониране на т.нар. „категорийни работници“. В резултат на упорита и последователна работа в края на 4-годишен управленски мандат на ГЕРБ-СДС минималната пенсия следва да достигне 500 евро.
Коалиция ГЕРБ-СДС изработи подробен план от над 140 страници, в който представя на избирателя своята визия за това как следва да се управлява държавата. С програмата си коалиция ГЕРБ-СДС показва своята отговорност към всеки гражданин и решителност, че заедно можем не само да преодолеем кризите, а и да излезнем по-силни от тях.

На предстоящите избори изберете коалиция ГЕРБ-СДС с номер 24 за едно стабилно, ясно и отговорно управление!

< Назад