26.09.2022

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС се срещнаха с жителите на две врачански села

Петя Аврамова, Мартин Харизанов, д-р Владимир Христов и Сашка Александрова представиха основните приоритети и мерки по изготвената антикризисна програма в селата Паволче и Челопек. „Изборите на 2-ри октомври са важни, защото България и всички ние имаме нужда от стабилно и компетентно управление“, заяви пред жителите на Паволче водачът на листата Петя Аврамова. Тя обобщи основните предизвикателства, които стоят на дневен ред и които трябва спешно да бъдат преодолени.
По време на разговорите беше определено като приоритетно завършването на проекта на Центъра за патриотично, екологично и православно образование. „Община Враца има изготвен проект, който беше спрян от правителството на “промяната”, заяви Петя Аврамова.
Центърът е предвиден да бъде в сградата на закритото в с. Паволче основно училище и е включен в Програма за възпитание в родолюбие и национално самосъзнание, която ще даде възможност на учениците от цялата страна да опознаят историческите и културни забележителности по маршрута Паволче – Челопек и връх Околчица. По време на срещите бяха дискутирани изпълнените ангажименти в управлението на ГЕРБ – изцяло подмененият водопровод и ремонтът на пътя, свързващ Враца с двете населени места.
Петя Аврамова допълни, че въпреки заложеното изпълнение на втория етап от пътя – от Челопек до Люти брод, предишното управление е блокирало ремонта му. „От година и половина, не се случва нищо ново, а малките населени места бяха забравени от управлението“, категорична бе тя.
Хората коментираха с угриженост високите цени и ниските си доходи, обедняването и липсата на каквато и да е сигурност без управление на ГЕРБ – СДС.
Кандидатът за народен представител Мартин Харизанов определи сегашното състояние в държавата като сериозен риск за развитието на младите, които усещат безпътицата и липсата на предвидимост. С антикризисните мерки могат бъдат възстановени добрите условия и нормалната среда, с които бизнесът да осигури инвестиции и достойно заплащане на работещите.
„Особено е важно това за младите, които са решени да останат по родните си места и да се развиват“, добави вторият в листата на ГЕРБ – СДС за област Враца Мартин Харизанов.
Сашка Александрова, която е и председател на ПК по бюджет и финанси в ОбС – Враца, допълни също, че неприетият от предишното правителство в срок Закон за държавния бюджет рефлектира върху общините. „От една страна е трудно средствата да бъдат заложени приоритетно, от друга страна – инфлацията ги обезценява“, допълни Сашка Александрова.
Д-р Владимир Христов заяви, че за разлика от сега, средствата в бюджета на Община Враца са планирани дългосрочно с оглед правилното и целесъобразно разходване. „Всичко това беше доскоро, а сега мислим само как ще се справим на инфлацията, сметките и цените на храните. Ако искате да градим и да се справим с всички тези кризи, подкрепете ни“, завърши д-р Христов.
В село Челопек, със средства от ОбС – Враца се реализират проекти по „Малки граждански инициативи“ и Общински фонд „Култура“, които развиват населеното място с грижа за хората.
”Всичко това се реализира благодарение на голямото представителство на Групата общински съветници от ГЕРБ в ОбС – Враца и се надяваме да бъде структурирано правителство с голямо мнозинство на Коалиция ГЕРБ – СДС“, с тези думи изрази подкрепата си към кандидатите общинският съветник Таня Георгиева.

 

< Назад