27.09.2022

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Невена Минева и Марияна Атанасова се срещнаха с жители на габровски села

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС за габровска област Невена Минева и Марияна Атанасова се срещнаха с жители на габровските села Жълтеш и Борики. Пред тях те представиха приоритетите, с които се ангажира ГЕРБ при следващ мандат – намаляване на тежестта на инфлацията върху българските граждани, ръст на доходите – 1200 лева минимална заплата, 2800 лева средна и ежегодна актуализация на пенсиите – 1000 лева средна пенсия до края на мандата.

Кандидатите на ГЕРБ увериха, че ще продължи работата по големите инфраструктурни проекти, сред които тунела под Шипка, автомагистрала „Хемус” и продължаване подобряването на водоснабдяването в габровските села, като за село Жълтеш е предвидена рехабилитация на ВиК мрежата, заради честите аварии. За изминалите няколко години към питейния язовир „Христо Смирненски” са присъединени селата вляво от пътя Габрово-Севлиево и селата в обхвата на кметство Кметовци. В момента се работи по присъединяване на водопроводната мрежа от питейния язовир на всички села вдясно от пътя Габрово-Севлиево.

„Знаете, че празни обещания не даваме – с каквото може да се ангажираме, го правим и го изпълняваме, с каквото не можем – не го обещаваме. През годините това сме го доказали и в управлението на местно ниво, и на национално”, каза кандидатът за народен представител и заместник-кмет на Габрово Невена Минева.

< Назад