28.03.2023

Кандидатите от ГЕРБ - СДС в Бобов дол: Няма да допуснем да бъде изложен на риск енергийният сектор и хиляди да останат без работа

Няма да допуснем да бъде изложена на риск енергийната сигурност на страната и хиляди да останат без работа. Поетият ангажимент от Промяната в лицето на бившия зам. министър-председател Асен Василев за намаляване на въглеродните емисии от производство на електрическа енергия с 40% до края на 2025 г., при базова година 2019 г., означава, че до края на 2025 г. България трябва да затвори близо 50% от своите въглищни централи и да изложи на риск енергийния сектор на страната, а хиляди хора да останат без работа. Ние няма да допуснем да се случи такова нещо - ще се борим за предоговаряне на поетия ангажимент и за ясен план за поетапно затваряне на въглищните централи. Това коментираха пред жители на община Бобов дол кандидатите за народни представители от ГЕРБ - СДС. Те увериха, че в редиците си имат доказани експерти в енергийната сфера, като: Делян Добрев, Теменужка Петкова, Жечо Станков.

Водачът Христо Терзийски и кандидатите Радослава Чеканска, Десислава Александрова и Иван Каназирски по време на предизборните си обиколки се срещнаха и с жители на две от селата в бобовдолско - Големо село и Мламолово. С тях проведоха открити разговори за състоянието на държавата и за управленската програма на ГЕРБ - СДС, в която има ясен план за развитие на всеки сектор в страната.

Дядо Рангел, който е бил кмет на Големо село през ‘90-те години, се обърна към дошлите на срещата с думите: “Единствено ГЕРБ може да се справи с тази ситуация. Кирчо и Асенчо докараха държавата до тук. Искаха да управляват, но показаха, че не могат. Надявам се хората да разберат, че тези двамата злоупотребиха с всички нас. Кирчо злоупотреби с Конституцията на държавата. Не му се потърси отговорност. На такива хора не трябва да се поверява управлението на държавата. Затова призовавам хората от Големо село да гласуват за ГЕРБ - СДС. “

“35 години съм бил учител”, каза дядо Васил и добави: “С Деси сме колеги - бях учител и директор в Големо село. И аз обичам тази професия и уважавам хората, които са се посветили да възпитават и обучават децата. Нашето момиче е местният кандидат и заслужава да я подкрепим!”

< Назад