15.10.2019

Кандидатът за кмет на район „Искър“ Ивайло Цеков разговаря с жители на кв. „Дружба“

Кандидатът за кмет на район „Искър“ Ивайло Цеков разговаря с жители на кв. „Дружба“ до метростанция „Искърско шосе“. В срещата участва и кандидатът за общински съветник Лорита Радева.

Представителите на ГЕРБ запознаха гражданите с направеното и идеите за продължаване на развитието на „Искър“ и на София като зелен район и зелен град. Те представиха приоритетите в програмата.

„С цел опазване на околната среда в района са обновени превозните средства на градския транспорт, които обслужват района. Нови нископодови и климатизирани автобуси от най-високия екологичен стандарт ЕВРО6 обслужват в момента живеещите в района по основните линии на градския транспорт в района - 204, 604, 84, 384, 184. Това води до намаляване в пъти на  вредните емисии във въздуха“, сподели Ивайло Цеков. Той подчерта, че районът вече е свързан с останалите части на града с най-бързия екологичен транспорт – метрото, като на територията на  „Искър” са изградени три метростанции.

„Към тези резултати се добавят и ремонтите на основните пътни артерии на района – доизграждане на ул. „Обиколна“ и бул. „Копенхаген“, цялостен ремонт на бул. „Кр. Пастухов“, а в момента цялостна реконструкция на бул. „Искърско шосе“ и бул. „Асен Йорданов“ на територията на район „Искър”, като се подменя  включително и 900 метра трамваен релсов път“, добави Лорита Радева. Тя каза, че са създадени възможности за алтернативно придвижване, като са изградени велоалейна мрежа в района – по протежението на бул. „Копенхаген“ от бул. Цариградско шосе“ до кръстовището с ул. „Обиколна“, по цялото протежение на новоизградената част на ул. „Обиколна“ и по бул. „Кръстю Пастухов“ до бул. „Искърско шосе“. Продължава се с  изграждането на велоалея и по дължината на бул. „Искърско шосе“ при цялостната му реконструкция.

Ивайло Цеков и Лорита Радева представиха своите приоритетите за новия управленски мандат в сферата на нова транспортна инфраструктура. Те включват продължаване на работата по обновяване и ремонт на вътрешнокварталните улици, разширяване на уличното осветление и озеленяване; модерен вътрешноквартален довеждащ до метростанциите транспорт; проектиране и изграждане на ул. „Д. Пешев“; цялостен ремонт на пътната връзка от кв. „Абдовица“ до Околовръстния път; свързване на района с ново трамвайно трасе с Метростанция 18 в „Младост“ и изграждане на бул. „Копенхаген“ от бул. „Цариградско шосе“ до ул. „Самоковско шосе“ и др.

 

< Назад