12.10.2019

Кандидатът за кмет на община Пещера Николай Зайчев се срещна с работниците в две от водещите обувни фирми в Пещера

Кандидатът за кмет на община Пещера от ГЕРБ Николай Зайчев се срещна с работниците в две от водещите обувни фирми в Пещера. Мъжете и жените, които работят в двете фирми, имаха възможност да се запознаят с направеното през последните 4 години, както и какви са приоритетите на Зайчев и неговия екип за новия мандат, който предстои.

 

„Най-много от всички искам хората в нашата община да са щастливи. Това означава, че всички ние, които имаме отношение към това, да имаме по-добра заобикаляща среда и условия за добър живот сме си свършили работата. Не визирам само местната власт, но и всички други институции“, сподели в разговорите си Николай Зайчев. Той разказа как с минимални средства в нашата община има видеонаблюдение на най-невралгичните места във всички населени места, които са съгласувани с полицията. Това видеонаблюдение е свързано със система за наблюдение директно в МВР. Тя е била създадена специално за българското европредседателство.

 

„Една от предпоставките за добър живот е сигурността. Искам хората тук да се чувстват сигурни. Видеонаблюдението вече помага при разкриването на престъпления“, допълни градоначалникът от последните 4 години.

 

Пространно той отговори на въпросите, свързани с много популярните програми за саниране. В Пещера бяха реализирани две такива - национална и европейска. По тях бяха санирани близо 50 жилищни сгради, в момента се работи по още 3 блока. Реновирани бяха и 4 обществени сгради - Ритуалната зала, Общинска администрация, сградата на полицията и пожарната и Общинския детски комплекс. Николай Зайчев поясни как са избирани сградите, как са проведени обществените поръчки, ще има ли продължение на тези програми. Всъщност вече е в ход трети етап на Европейската програма за енергийна ефективност, като вече са обявени насоки за кандидатстване.

 

Освен това, опитният екип на Николай Зайчев вече е подготвил различни проекти за подмяна на настилки, реновиране на централния площад и пазара. Но най- голямото предизвикателство ще бъде ремонта на кварталите „Изгрев“ и „Сахата“.

В своята работа Зайчев ще разчита на знанията и компетенциите на кандидатите за общински съветници. В листата на ГЕРБ има икономисти, финансисти, инженери, лекари, юристи. Достойни, знаещи и можещи хора.ГЕРБ е с номер 43 в бюлетините.

 

 

< Назад