30.09.2019

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Кърджали Никола Чанев: От 16 години Кърджали дори не е в застой, а върви назад

С предизборен митинг-концерт в парк „Простор“ ПП ГЕРБ-Кърджали откри кампанията си за местни изори 2019. Мястото не бе избрано случайно. Спасяването на зелените площи от застрояване се превърна в кауза за областния управител Никола Чанев, който партията издигна за кмет.

„Приемам номинацията си като чест и отговорност, защото нямаме време за губене. За съжаление, през последните 16 години Кърджали дори не е в застой, а върви назад. Няма да ви говоря за проблемите на града, защото всички ги знаете. Тъмнината, разбитите улици, дупките, бездомните кучета, занемарените паркове. Времето за прошка изтече и дойде това за промяна!“. С тези думи Никола Чанев даде началото на предизборната кампания. Пред хиляди членове и симпатизанти, развяващи знамена и плакати с лика му, кандидатът на ГЕРБ увери: „Само в рамките на една година ще решим окончателно проблема с осветлението. Само в рамките на една година ще има качествена нова система за сметосъбиране, за да бъде градът ни такъв - какъвто го помним – светъл и чист. Поетапно през мандата ще ремонтираме всички улици и тротоари. Поемам ангажимента всяка година да откривам нови детски площадки и нова детска градина в кв. „Възрожденци, да имаме нови добре платени работни места чрез създаване на нова индустриална зона и разширяване на съществуващата, за да останат тук младите хора. И не на последно място, да разчистим тъмните кръгове в общината, които източват нейните ресурси. Ще ви обещая само едно – работа, работа, работа. Време е да спрем разрухата“, подчерта Чанев. Той представи кандидатите на партията за общински съветници – „41 достойни мъже и жени“, както и 22-мата кандидати за кметове на населени места.

Изненадата на вечерта бе включването на живо по телефона на председателя на Народното събрание и областен координатор на партията в Кърджали Цвета Караянчева, която заяви: „Днес е началото на края на едно 16-годишно монопартийно управление, което обезобрази града ни и го превърна в джунгла. Време е да кажем стига на това порочно и изхабено управление на община Кърджали. Управление, което злоупотреби с търпението ни, което проигра настоящето ни  и открадна надеждите ни за по-добър живот. Искам да говоря за идеи, за планове за развитие на нашата община, но не с този кмет и това мнозинство в общинския съвет. Трябва ни ново начало“.

 

 

 

< Назад