31.03.2015

Жени ГЕРБ-Силистра проведоха отчетно-изборно събрание

Над 120 представители на Жени ГЕРБ от област Силистра номинираха нови областен ръководител, организационен секретар и членове на Управителния съвет. Това се случи по време на отчетно-изборно събрание, на което присъстваха лично Ирена Соколова-председател на Жени ГЕРБ и Светлана Ангелова- организационен секретар на ЖГЕРБ,  както и областния координатор на партията Тодор Тодоров.

Ирена Соколова приветства дамите и ги призова да насочат цялата си енергия, мисли и намерения в реализацията на инициативи, които да стигнат до колкото може повече хора. „Нашата мисия е да направим най-доброто за организацията си,за партията си и за държавата си”, каза Соколова. Тя изрази задоволството си свършеното от ЖГЕРБ-Силистра по места и призова на предстоящите общински събрания на организацията дамите са изберат най-добрите и достойни жени, които ще влязат в ръководните структури.

Светлана Ангелова заяви, че новот ръководство си е поставило за задача да промени облика на организацията в цялата страна, за да бъдат сттруктурите по места по инициативни и дейни. Тя допълни, че от ЖГЕРБ се очакват не само благотворителни инициативи, но и идеи, които биха могли да се превърнат в законодателни инициативи.

Досегашният областен координатор на Жени ГЕРБ-Силистра Денка Михайлова направи отчет за работата на организацията от 2008г. досега. Тя подчерта ролята на ЖГЕРБ-Силистра за активния вътрешно-партиен живот, като отчете широкия спектър от социални дейности,с които през годините е била ангажирана организацията. Михайлова заяви още, че членовете на ЖГЕРБ са успели дами, с професионални качества, експерти в своята сфера, които могат да предават опита си на големи обществени групи.

Тодор Тодоров изтъкна ролята на жените в местното самоуправление.  Той изрази вярата си и удовлетворение от дългогодишната и ползотворна работа на ЖГЕРБ-Силистра: „Вярвам, че  и занапред и в предстоящите важни избори за местна власт, Вие отново ще сте двигателя за развитието на структурата ни и за прокарването на идеите на партията ни, за едно успешно представяне на изборите.”

По време на събранието бяха обсъдени кандидатурите за областен клубен ръководител на ЖГЕРБ, областен клубен организационен секретар на ЖГЕРБ и пет номинации за членове на Управителния съвет. Предстои Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ да разгледа номинациите и утвърди новото ръководство на Жени ГЕРБ в Силистренска област.

 

< Назад