30.09.2022

Изграждането на нова инфраструктура, детски градини и училища залага ГЕРБ-СДС в програмата си

„Всеки ден районните кметове се грижим за облагородяване на пространството пред домовете на пловдивчани. Работата ни е видима. Всеки гражданин може да направи сравнение за това как градът е изглеждал преди 10 години и как е сега” – това заяви кметът на район „Централен” Георги Стаменов, който откри благоустроеното междублоково пространство на улица „Капитан Райчо” 67-77 в Пловдив. Новия обект видяха и кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС доц. Стефан Шилев, юристът Мирослав Тенев и Адриана Генчева.
„За съжаление нуждата от финансиране е огромна, през последните две години нямахме подкрепа от страна на държавата. Убеден съм, че със съдействието на нашите депутати такъв тип обекти ще бъдат повече и повече. До всеки дом да има удобно място за почивка, модерни детски градини, ясли и училища, спортни площадки - това е изграждане на настоящето с инвестиции в бъдещето”, заяви Георги Стаменов.
От своя страна вторият в листата доц. Стефан Шилев поясни, че в програмата „България след кризите – план за възстановяване” са предвидени мерки за укрепване на приходния капацитет на общините чрез мерки за финансова децентрализация.
В Плана е заложено финансиране на израждането в страната на 60 нови детски градини с яслени групи и дострояване на още 100, изграждането на 10 нови училища в най-големите градове, надстрояването на 50 училища в населените места с цел преминаване на към едносеменен режим.
Общините могат да разчитат и на мерки за подкрепа на изграждането на спортни обекти, площадки, строеж на нови физкултурни салони в 100 училища.
„Подобряване средата на живот и модернизирането на образователната и спортна инфраструктура е важен наш приоритет и ние ще работим за реализирането му”, категоричен бе доц. Шилев.

< Назад