19.01.2017

Избраха Андрей Новаков за вицекоординатор в Комисията по регионално развитие на Европейския парламент

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков бе избран за вицекоординатор на ЕНП в Комисията по регионално развитие на Европейския парламент. Изборът протече заедно с изборите за председател и заместник-председатели на Европейския парламент по време на пленарното заседание на институцията в Страсбург.

 

„Работата в тази комисия е основният ми фокус през последните две години в тази институция. Радвам се, че точно българин ще бъде на тази позиция в решаващ за европейските и български инвестиции момент“, заяви Новаков след приключилото гласуване и избирането му  с пълно мнозинство.

 

Комисията по регионално развитие е една от водещите в Европейския парламент и отговаря за над 630 млрд. евро инвестиции в регионите на Европейския съюз чрез европейските структурни и инвестиционни фондове. През изминалите две години работата на Новаков в тази комисия обхвана собствен доклад за бъдещето на инвестициите чрез еврофондовете, оценката на плана „Юнкер“, резолюции и инициативи за опростяването на работата с евросредства и за ускоряване на инвестициите в общините от ЕС, становище по политиката за подкрепа на малките и средни предприятия, както и преразглеждането на седемгодишния бюджет на ЕС.

 

< Назад