29.05.2024

Йорданка Фандъкова: Инвестициите в спорт са инвестиции в здраве

„Когато станах кмет 20 софийски училища нямаха физкултурни салони. Когато си тръгвах, последният останал вече се строеше.

Вероятно и заради това, че в ученическите си години бях състезател по баскетбол, развитието на ученическия спорт беше сред управленските ми задачи.“

Това написа в своята Фейсбук страница дългогодишният кмет на София и кандидат за народен представител в 25 МИР-София Йорданка Фандъкова.

„Вчера заедно с председатели на спортни клубове, треньори и учители по физическо възпитание от район „Нови Искър“ разговаряхме за програмите за финансиране на спортните клубове и федерации. С програмата, която ние създадохме целта ни беше да насърчаваме развитието на детско-юношеския и масовия спорт.“, сподели кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС.

Фандъкова заяви, че в нужно и държавата, и общините трябва да работят в партньорство със спортните клубове и федерации, защото те са тези, които създават бъдещите шампиони.

„Инвестициите в спорт са инвестиции в здраве и те трябва да се увеличават. Затова е нужно стабилно управление на държавата. Това е нашата цел! Благодаря на колегите Даниела Райчева и Татяна Георгиева, които в годините работиха изключително фокусирано за изграждането на спортна инфраструктура в София.“, пише още Фандъкова.

< Назад