31.01.2022

Христо Терзийски: Трябва да се вземат спешни мерки, които да спрат растежа на цените

Народният представител от ПП ГЕРБ – СДС Христо Терзийски коментира пред регионални медии предложението на своята парламентарна група държавата да покрива 100% от увеличението на цените за електроенергия за общини, болници, културни институции, детски градини, училища, ясли, старчески домове, обществения транспорт и останалите общински предприятия.

„Проблемът се състои в това, че цените на електроенергията на небитовите потребители расте в пъти, ежедневно. Болници, училища, храмове, джамии - те не осъществяват по своята същност търговска дейност и няма от къде да генерират такива приходи, с които да плащат високите сметки. Затова и нашата парламентарна група реши да направи проект на решение на НС, държавата да окаже държавна помощ, наистина държавна помощ, на тези важни за всеки един от нас структури, за да могат децата да ходят на детска градина, храмовете да работят, болниците да не затварят. Това не е трудно решение, това е решение при условията, в които финансовото министерство казва, че има преизпълнение на приходите”, коментира депутатът от ГЕРБ – СДС Христо Терзийски.

Терзийски коментира и проблемите, които поставят хората по време на приемните му в областта.
„Хората се оплакват от растящите цени във всяко едно направление, наблюдавам ги и аз с тревога и слушам как експертите във финансовите дейности залагат параметри в проекто-бюджета, които да бъдат изхарчени, което харчене неминуемо ще доведе до увеличаване на инфлацията. Затова трябва да се вземат спешни мерки, които да спрат растежа на цените”, коментира още Терзийски.

< Назад