27.03.2015

Христо Гаджев, Георг Георгиев и Александър Ненков станаха съучредители на парламентарна асамблея на ЕНП

Народните представители от ПП ГЕРБ-София Христо Гаджев, Георг Георгиев и Александър Ненков станаха съучредители на парламентарна асамблея на Европейската народна партия (ЕНП), включваща млади народни представители от националните парламенти и евродепутати от партиите-членки на ЕНП.

 

Форумът цели създаването на нови работни места в Европейския съюз, насърчаване на предприемачеството и активността сред младите хора. Българската делегация представи предприетата от ГЕРБ образователна реформа в страната и необходимостта от засилване на връзката между образование и пазар на труда, което срещна одобрение на чуждестранните делегации. По време на срещата с представители на международни компании и на Европейската инвестиционна банка, народните представители настояха за повече  инвестиции в стажантски програми и увеличаване на ролята на инвестиционни програми като "Джесика" за подпомагане на малки и средни предприятия в нашия регион.

 

Основна цел на форума бе да осигури мрежа за обмен на добри практики, законодателни инициативи и опит от прилагането им между законодателните власти на държавите-членки. В тази връзка Христо Гаджев, Георг Георгиев и Александър Ненков проведоха работна среща с румънските си колеги относно опита им в създаването и прилагането на Закон за доброволчеството - един от приоритетите на ПГ на ГЕРБ за пролетната сесия на Народното събрание.

 

< Назад