12.12.2019

ГЕРБ – Владиславово подари учебна дъска за неделното училище в Казашко

Ръководството на ГЕРБ във варненския район „Владислав Варненчик” подари учебна дъска за неделното училище в с. Казашко. Кметът на селото Гергана Петкова лично провежда занятията с децата и ги учи да пазят традициите и да ценят културата си, да почитат християнските празници.

Тя благодари за жеста на представителите на ГЕРБ – Владиславово, сред които ръководителят на партийната структура и районен кмет Николай Костадинов и общинските съветници Марица Гърдева и Николай Георгиев. „Още в събота, когато провеждаме занятията си с децата, учебната дъска, с каквато досега не разполагахме, ще бъде използвана по предназначение”, увери Гергана Петкова. Тя покани гостите да разгледат новата придобивка на селото - Музея за история на Казашко, който лично е подредила и който съхранява интересни истории за живота и бита на казашките заселници. Част от експозицията е и кът с български носии, а за нуждите на неделното училище се ползва съседно помещение в Центъра на казашката култура.

Гергана Петкова подари на кмета на район „Владислав Варненчик” книгата „Казашко - минало, настояще и бъдеще”, която е издала в съавторство с Владимил Стоянов. Николай Костадинов я поздрави за всеотдайността, с която популяризира историята на селото и староверските обичаи, и от името на районната организация на ГЕРБ отправи пожелания за здраве, успех и светли коледни празници за всички жители на Казашко.

< Назад