23.09.2022

ГЕРБ-СДС в София отбеляза Деня на независимостта

Кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, заместник-кмета по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ Мирослав Боршош, граждани и общественици поднесоха венци пред Паметника на независимостта в чест

„Това е най-важният ден от новата история на България! Ден, в който ние обявяваме независимостта, постигната без капка кръв, говоря конкретно за този ден и за този акт, благодарение на усилията на политици и на дипломати“. Това заяви по случай празника Румен Христов – водач на листата на ГЕРБ-СДС за 23 МИР София.

„Освен това искам да отбележа нещо, което всички софиянци виждат и коментират. Ние положихме цветя в знак на почит към нашите предци на Паметника на независимостта, който е изграден преди по-малко от 20 години. Виждате с какъв размер е, колко е малък, за разлика от Паметника на съветската армия, който се извисява над цяла София и чието място не е там. Аз смятам, че ние трябва да уважаваме нашата история, че България заслужава да уважава своите предци и своите политици, които са направили много, за да бъдем това, което сме днес! Така че, нека да помислим в тази посока!“, призова Румен Христов.

Своята почит пред всички наши предци, извоювали Независимостта на България, отдаде и Любомир Талев – кандидат за народен представител от 24 МИР София.

„Голямата поука в днешния ден е, че България е част от един глобален свят и не можем да не се съобразяваме с Великите сили, но в същото време всички ние, нашите държавници, винаги трябва да отстояваме преди всичко българския национален интерес, българската независимост и тя да бъде на първо място в мислите и делата ни! Смятам, че цялата политика и на трите правителства на ГЕРБ доказано е била именно такава, и ще бъде такава отново, когато съставим правителство“, категоричен е Любомир Талев.

Сред кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС, които уважиха тържествената церемония пред Паметника на независимостта в София, бе и проф. Асен Балтов – кандидат за народен представител от 23 МИР София.

„Денят на независимостта е постигнат благодарение на българския дух на политици, просветители и силното желание на народа за самостоятелна и изконна България! Силно се надявам този дух да е жив и днес и да не позволяваме на чуждопоклоннически настроения да завладеят държавата ни“, подчерта проф. Асен Балтов.

< Назад