11.09.2022

ГЕРБ-СДС ПОКАЗА ОКАЯНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ПЪТЯ ЗА ГКПП КАРДАМ

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС в Добрич направиха оглед на пътя, който свързва областния град с Генерал Тошево и ГКПП Кардам. Състоянието на отсечката от село Кардам до границата с Република Румъния е в окаяно състояние, отбелязаха те. Дупките в асфалта достигат до 10 см, бордюрите са тотално разбити, а тревите по банкета се извисяват на 2 м височина.

Трасето е едно от седемте в региона, за които през 2021 г. правителството „Борисов 3“ осигури средства за ремонт. Останалите бяха фар Шабла – с. Българево, околовръстното на Добрич, Каварна – с. Българево, Добрич – Албена, Тервел – с. Честименско до граница с област Силистра и Добрич - с. Житница. Кабинетът на Кирил Петков и Продължаваме промяната обаче спря всички плащания към пътните фирми и реконструкции така и не бяха направени. На практика беше прекъсната и поддръжката на пътищата.

 „Състоянието на отсечката Генерал Тошево – ГКПП Кардам е такова вече година и половина. Това е една от най-важните транспортни връзки за всички, които минават през нашата северна граница. Първото, което виждат туристите, са дупки и избуяли треви и храсти“, каза вторият в листата на ГЕРБ-СДС Красимир Николов. По думите му подобни примери има не само в Добруджа, но и в цяла България. Влошеното качество на инфраструктурата е една от причините за зачестилите катастрофи в последните месеци. Затова кандидатите за народни представители призоваха да се възстановят всички планувани ремонтни дейности, както и работата по големите инфраструктурни проекти като АМ „Хемус“.

< Назад