31.03.2023

ГЕРБ - СДС: Ако си дошъл да изчегърташ, значи нямаш сили да управляваш

Представям ви един отбор от личности - с опит и реализация, които не се срамуват да застанат открито пред вас, защото са честни, трудолюбиви, професионалисти в работата си и преди всичко истински хора. Така кметът на Сапарева баня Калин Гелев представи пред своите съграждани кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ- СДС. Местният кандидат Любомир Георгиев, областният координатор Даниел Данчев, кандидатите Михаела Крумова, Радослава Чеканска, Елка Лукарска, Десислава Александрова и Иван Каназирски се срещнаха със стотици сапаревобанци по време на заключително събитие на коалицията.

“Ако си дошъл да изчегърташ някого, значи нямаш сили да управляваш и не знаеш какво да правиш с властта”, заяви кметът Калин Гелев. “Аз изпитах на гърба си какво означава министър-председател, министри в кабинета „Петков- Василев“ да не те приемат и да не ги интересува, че единственият на Балканите гейзер е извън строя, че хотелите остават без вода, само аз знам как съм издържал и как съм се борил! Да не дава Господ такива безхаберни хора, както сам президентът Румен Радев ги нарече „шарлатани“, да се връщат на власт!”, каза Гелев.

Любомир Георгиев, който е кандидатът на ГЕРБ - СДС от община Сапарева баня, заяви:„Никога не съм се ръководил от социологията, но от друго – да, а именно това, че се събраха 7 партии и 77 организации, за да бият един. Това значи, че и те знаят, че са по-слаби. Това е житейски опит. Само преди 2 години тези се имаха за месии, които ще спасят България, а реално я затикаха на дъното! Обикалят с парчета асфалт из телевизиите - това е театър, за да насаждат негативна обществена нагласа! Не се поддавайте! Те не отделиха и една стотинка за поддръжка на пътната мрежа и за инфраструктурни проекти.” Любомир Георгиев обясни, че без инфраструктура няма инвестиции, няма бизнес, няма развитие, няма работа за хората. “Знаем какво да направим и го можем!”, коментира той и призова за подкрепа на 2 април с номер 2.

Михаела Крумова се обърна към сапаревобанци: “Нека изберем пътя на развитието - отговорно и с оптимизъм! Шансът на страната ни да си върне стабилността е управленската програма на коалиция ГЕРБ - СДС. Тя залага единствено на опита, експертизата и прекия диалог с хората. Без излишни гръмки обещания!” Крумова отбеляза, че кметът на Сапарева баня Калин Гелев е един от отличниците в областта и страната - работи неуморно, докарва средства в общината и не се спира пред трудности.

Радослава Чеканска обясни: “Аз съм човек, който е тясно свързан с образованието и то винаги ще бъде моят приоритет. Жалко е да се събираме през 3-4 месеца и вместо за програми и приоритети да си говорим за антикризисни мерки. Ако целта на престъпните парашутисти е да обезверят народа ни и да го докарат до това състояние, то са на път да го постигнат. Рекордно ниска избирателна активност, рекордна инфлация, продънен бюджет и празна потребителска кошница - това постигнаха. Да спрем разните момчета с канадски паспорти, на които не им пука за България!”

Елка Лукарска поздрави сапаревобанци за това, че курортът се развита скоростно и общината, в която живеят, е красива и изключително добре уредена. “Адмирации за вашия кмет - за неговата работа и амбициозност. Заслужава да го изберете отново наесен!” Тя обърна внимание, че вотът сега, на 2 април, е съдбовен и не бива да го проспиваме. “Не сме сред вас да ви поучаваме - имате достатъчно информация и знаете кое е правилно”, каза Лукарска.

Кандидатът за народен представител Десислава Александрова обърна внимание, че освен инфлация, хаос, нестабилност за последните две години нищо друго няма. “Това ни предложиха тези, които чегъртаха, които щяха да махат корупцията и да въдворяват ред по техни думи. Къде са им инвеститорите? Къде са електромобилите? Къде са евтините дърва? Къде са мостовете над Дунав и самолетите до Скопие? Къде са новите пътища и инфраструктурни проекти? Няма ги! С тези хора и нищо от това няма да има”, подчерта Деси Александрова.

Иван Каназирски се обърна с думите: “Това, което виждам като бивш служител на МВР е, че държавата не функционира. Няма да се спирам по сектори - вие ги знаете, четете, гледате и слушате какво се случва.
Знаете какво беше преди две години - сравнението всеки един от вас си го е направил.”

Каназирски допълни, че е имал честта да работя с един изключителен професионалист - Христо Терзийски, който е бил министър на МВР, а сега водач на листата на коалицията.
“Само преди две години имаше стабилност, предвидимост и спокойствие. Днес нивото на сигурност в страната е критично намалено. В момента тези бомбени заплахи в училищата не са случайни, те са следствие на действия от преди това. Сигурността е основата на държавността, а след като има пропуски в нея, то няма как и другото да върви. Време е да върнем държавата си към нормалното функционирате. Време е да върнем доверието на гражданите в държавата.”

< Назад