24.09.2021

ГЕРБ-Сандански: Със закъснение започва строителството на пътя Катунци – Златолист, средствата осигурени от правителството на ГЕРБ преди 13 месеца

Повече от една година закъсня проектът за строителството по пътя Катунци – Златолист. Правителството на ГЕРБ отпусна средствата за него на 19 август 2020 г., но първата копка ще бъде днес – около 13 месеца по-късно. За това алармират от структурата на партията в Сандански.

Преди дни Община Сандански обяви, че се организира официална церемония, на която кметът Атанас Стоянов ще даде старт на проекта. „Щях да съм още по-щастлив, ако днес поводът за събирането на официалните лица беше рязането на лента на вече готов обект. Защото това бе напълно възможно: парите са по сметката на Община Сандански от 19.08.2020 г. Да, няма грешка – повече от една година отне на общината ни да започне реално строителство“, коментира общинският координатор на ГЕРБ Стоян Стоев.

ГЕРБ – Сандански посочват, че вече са сериозно притеснени и за финансирането на друг ключов проект, за който отново парите са осигурени. „От около десет месеца по сметките на Община Сандански стоят парите и за реконструкцията на булевард „Европа“ – отново осигурени от правителството на ГЕРБ. Надяваме се в тази ситуация на липса на средства в държавата, служебното правителство да не си ги вземе обратно след като виждат, че нищо не се случва поне за неговия старт“, алармират общински съветници.

Стоян Стоев е категоричен, че сега не е време за снимки и тържества, а за много работа. „Искам да бъда ясен: не злорадствам. Напротив: боли ме, че пари, за които сме се борили да дойдат в общината, без значение кой е кметът, стоят и не се използват за подобряване на живота на хората. Нямаше да бъде важно и че ГЕРБ са осигурили финансирането, ако днес всички инфраструктурни проекти не се спираха. Затова днес с чисто сърце пожелавам бързо и качествено завършване на реконструкцията на пътя Катунци – Златолист, но продължавам да мисля, че не е време за речи и тържества, а за много работа. Защото сте много, много закъснели“, подчерта той.

< Назад