20.02.2019

ГЕРБ почете 141 години от Освобождението на Русе

Венец от името на областната структура на ГЕРБ положиха днес пред вечния огън в Пантеона на възрожденците  членове на МГЕРБ – Русе. Това стана по време на официалната церемония по отбелязване 141 години от Освобождението на град Русе.

Събитието, организирано от Община Русе и Русенската света митрополия,  бе открито от проф. д-р Николай Ненов – директор на Регионален исторически музей – Русе.

Слово за празника произнесе Пламен Стоилов – кмет на Община Русе. „Днес честваме един изключително значим празник. Подобни дни са повод да се преклоним пред силния и борбен дух на нашия народ и да си спомним за хилядите сънародници, които са отстоявали свободата ни“, заяви кметът и отправи пожелание да съхраним славните дела на предците ни, да се гордеем с корените си и да градим заедно по-доброто бъдеще на Русе.

Благодарствен молебен за извоюваната свобода отслужиха Негово високопреосвещенство Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия.

В програмата взеха участие хор „Свети Георги Победоносец“ с диригент Мина Влайкова.

По – рано пред Пантеона звучаха патриотични мелодии в изпълнението на Биг Бенд Русе, а русенци имаха възможност да разгледат оръжия от онова време, представени от членове на Национално дружество „Традиция“ – регионален клуб Русе. По повод празника Национално дружество „Традиция“ представи изложбата с репродукции на руски автори „Епизоди от Освободителната война“.

 

< Назад