08.02.2019

ГЕРБ-Перник проведе номинационно събрание за издигане на кандидати за членове за Европейския парламент

Общинската организация на ГЕРБ-Перник проведе номинационно събрание за издигане на членове за Европейския парламент под ръководството на общинския ръководител Ирена Соколова.

Обръщение към събралите се членове отправи областният координатор на местната структура на ГЕРБ Вяра Церовска. Тя категорично заяви, че Европейският път на България е единствено с ГЕРБ.

„ГЕРБ е партията, която работи за европейско развитие и стабилност на България. Именно затова изборите за Европейски парламент са ключови за бъдещето на страната. Пред нас стоят две отговорни задачи тази година - да защитим авторитета си на политическата сила, която промени страната . Другата задачата пред нас е да бъдем първа политическа сила след евровота. Винаги сме се справяли. Убедена съм, че с много труд и желание отново ще успеем“, подчерта Вяра Церовска.

Общинският ръководител Ирена Соколова беше категорична, че резултатите от европейските избори ще определят бъдещето на България и на Европа. Тя отбеляза, че от нашия избор зависи кои ще бъдат хората, които ще трябва да отстояват позиции, често пъти различни от стандарта на Европа. Като пресен пример тя посочи успеха на Андрей Новаков, който обедини всички евродепутати в общата кауза да се защити интереса на България по отношение на пакета „Мобилност“.
„Европейският парламент е колективен орган, призван да взима тежки общи решения. Той не е опитно поле. Именно затова хората, които изпращаме там трябва да носят своята експертност, капацитет, знания и умения, натрупани във времето“, заяви Соколова. Тя изтъкна още, че около 80% от публичните инвестиции у нас идват от ЕС и това е факт благодарение на активната работа на правителството с премиер Бойко Борисов и представителите на партия ГЕРБ в ЕП, които са доказали, че са изключително подготвени и уверено защитават националните ни интереси.
„Ние сме част от политическото семейство на ЕНП, защото това е партията, която е отговорна и прави реални политики в интерес на гражданите“, каза още Соколова и представи значимите успехи на българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП.
На събранието присъстваха още народният представител от област Перник д-р Александър Александров, организационния секретар Владислав Караилиев, кметове и общински съветници от ГЕРБ.

< Назад