23.05.2019

ГЕРБ-Младост проведе среща с директори на учебни заведения и учители от района

ГЕРБ-Младост проведе среща с директори на учебни заведения и учители от района.

В нея се включиха народните представители Валентин Николов и Мария Илиева, общинският съветник Йордан Господинов, както и членове на районното ръководство.

ГЕРБ постави образованието, като свой основен приоритет, заяви народният представител Валентин Николов. Той подчерта, че благодарение на последователната политика  на правителството в тази сфера увеличението на бюджета за образование е 950 млн. лева за последните 2 години, заплатите на учителите са се покачили с 35%. „Инвестициите в образованието са безпрецедентни, а качественото образование е основата на европейското развитие на страната, каза Николов.

Част от мерките за качествено образование включват модернизиране на материално-техническата база на над 500 училища, повишаване на квалификацията на учителите, разширяване и развитие на дуалната форма на образование. Благодарение на работата на евродепутатите от ГЕРБ до 3 пъти е увеличен бюджетът за програмата „Еразъм +“ , която дава много перспективи и реализация за младите хора в страната.

< Назад