13.04.2019

ГЕРБ-Габрово: Недопустимо е „Будно Габрово“ с действащ общински съветник да оглави протеста на габровци

Недопустимо е политическа формация „Будно Габрово“ с действащ общински съветник в лицето на Пепа Сомлева да  политизира протеста, като си позволи да изправи пред протестиращите хора свои говорители. Политически и обществено безотговорно е политическата формация „Будно Габрово“ да оглави протест, който доведе до ескалация и щети, вместо като част от местната власт да участва пряко в решаването на проблемите и исканията на хората. Това обявиха от ГЕРБ-Габрово по повод излъчени на протеста говорители от „Будно Габрово“ , които изчетоха декларация пред протестиращите жители.

„Остро осъждаме подобно безотговорно политическо поведение. Заради ничия политическа амбиция, не бива да се рискува безопасността на гражданите“, категорични са от ГЕРБ-Габрово.

Във връзка с проведеното днес извънредно заседание на общински съвет-Габрово, от ГЕРБ-Габрово оцениха като достойна позицията и обръщението на общинските съветници към гражданите на община Габрово, в което призовават за здрав разум, опазване на реда и спокойствието в града, неполитизиране на ситуацията и в която се заявява, че твърденията за целенасочено и организирано настаняване на хора от ромския етнос в Габрово са груба манипулация и внушения.

 

 

< Назад