28.04.2021

ГЕРБ Ботевград засадиха дръвчета в двора на църквата в село Рашково

ГЕРБ Ботевград продължават с доброволческите инициативи. От местната структура на партията откликнаха с готовност на желанието на хората от село Рашковo да осигурят подходяща растителност за двора на църквата. Доброволци от структурата, начело с общинския ръководител на ГЕРБ Ботевград Дамян Маринов, посадиха на предварително определени места визокарпус, японска вишна, магнолия, люляк, роза, японска спирея и червена ябълка. Преди това те старателно почистиха двора на църквата.  

„Както във всяко населено място, така и в Рашково вярващите почитат и полагат грижи за своя храм. С днешната инициатива поставихме началото на подготовката за храмовия празник, който е на Спасовден. Хората ще го посрещнат в по-красив и цветен църковен двор. Чувствам се удовлетворен от добре свършената работа и видимия резултат", заяви общинският ръководител Дамян Маринов. Той благодари на местен градински център за оказаната подкрепа при осъщестяване на тази благородна инициатива.

„ГЕРБ Ботевград поде още едно начинание - почистване на района около чешмата по пътя за село Врачеш. Чешмата ще бъде обновена, а пространството около нея – облагородено“, съобщи още Маринов.

< Назад