29.09.2022

Георги Стаменов и Йосиф Танева: Грижата за родителите ни е основен приоритет

 „На 2-ри октомври е важно да излезете и да гласувате. Всеки човек трябва да даде своя вот, за да може след това да изисква” – с тези думи кметът на район „Централен” Георги Стаменов се обърна към пловдивчани от третата възраст по време на тържество, на което той бе поканен заедно с кандидати от листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Пловдив.

От своите гости пенсионерите поискаха промени за достоен живот на възрастните хора.

„Това е важен приоритет  в програмата ни”, заяви от своя страна шестият в кандидатската листа Йосиф Танев.

Той обясни, че сред заложените мерки са годишно осъвременяване на пенсиите и увеличаване на средния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст;  подкрепа за хората в предпенсионна възраст с дълги прекъсвания в трудовата кариера, които да натрупат необходимия осигурителен стаж за придобиване право на пенсия; повишаване адекватността на пенсиите, несвързани с трудова дейност и други.

„Приятно ми е да ви видя как се веселите и общувате. В Плана на ГЕРБ-СДС сме обърнали внимание и на дейности за осигуряване на подкрепа за активен живот на възрастните хора и остаряване в добро здраве. Мислим и как да се организира балнеолечение за нуждаещите се”, каза още Йосиф Танев, който е член на Националният изпълнителен съвет на младежката организация.

Ръководителят на клуба Росица Лекова сподели проблем, свързан с липсата на озвучителна уредба за многобройните им мероприятия. „Лично се ангажирам с проблема и със собствени средства в най-скоро време ще ви я осигуря”, ангажира се Георги Стаменов.

< Назад