27.09.2022

Георги Недев: Здрави деца и образование за младите хора са сред приоритетите на ГЕРБ

Децата да са здрави, да спортуват активно и с желание, мотивирани в училищата и извънкласните форми на обучение, вместо да прекарват часове пред таблетите и лаптопите. Това е една от каузите и личен приоритет за Георги Недев – втори в листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и региона.
Георги дава сериозен личен пример – първото му висше образование е спортна педагогика. Състезател и треньор по мотокрос и президент на ФК „Ботев“ в родния си град Дебелец, където живее и до ден днешен. 31-годишният Недев се грижи и помага на стотици деца и младежи от Велико Търново и целия регион да спортуват и да се развиват. Счита, че с опита си може да много да помогне всички институции, организации, училища, общински и здравни власти, спортни клубове да бъдат обединени в усилията и политиките си за децата и младите хора. За да бъдат все по-редки новините, в които се говори за детско затлъстяване и хипертония, наркотици и прочие.
В управленската си програма ГЕРБ извежда условията за децата и семействата като водещ приоритет. Планирана е национална стратегия, която да се приеме от Министерския съвет – в нея има цял комплекс от мерки както за здраве и ранно детско развитие, така също за образование и възпитание, социални политики, спорт, култура и среда на живот.
4000 спортни игрища в училищата да бъдат изградени и обновени - от едно до три нови игрища във всяко училище, предвижда ГЕРБ. Ще бъде осигурен достъп за ползването им в извънучебно време, казва Георги Недев. Паралелно с това ще се правят спортни обекти - площадки и спортно оборудване в населените места по общини. Важна цел е утрояването на посещенията на театри, музеи, галерии, опери, библиотеки.
Всички тези теми Недев постави и на наднационално ниво – по време на първия по рода си младежи форум на Европейската народна партия – EPP4YOUTH. Часове продължиха дебатите му с евродепутата Ева Майдел и Лидия Перейра – председател на Младежката организация на ЕНП, за за програми за спорт и активен живот на младите хора, за изграждане на полезни навици дори в областта на храненето.
Други важна тема за Георги Недев е образованието, което получават младите хора, да ги мотивира и да им позволи да направят силен старт в кариерата и развитието си – и откъм възможности за реализация, и откъм адекватни доходи. А ресорните мерки в програмата на ГЕРБ акцентират върху връзката между бизнеса и учащите се в България, възможности за стаж и заетост на ученици и студенти във фирми, големи компании и институции. Всичко това се разглежда в едно цяло с процеса на цифровизация и иновациите в съвременния свят.
Решаване на проблемите с безводието в населените места и обновяване на ВиК-мрежите, заедно с изграждане на пречиствателни станции – това е друг от приоритетите на Георги Недев. Ангажимент е на ГЕРБ е бързото придвижване на новите оперативни програми и Плана за възстановяване, които втора година буксуват. Освен нормални условия за хората в населените места, съвременните ВиК-мрежи са отговорност и към природата – да пазим чисти реките и почвите.
31-годишният Георги Недев е един от ярките представители на младите хора в ГЕРБ. Живее и работи в Дебелец – градче, намиращо се до Велико Търново. Там е създал прекрасно семейство, а със съпругата му Биляна се радват на две деца.
Освен спортна педагогика, Георги е магистър е по публична администрация. Собственик е на рекламна агенция. Втори мандат е общински съветник във Велико Търново.
Освен президент и основател на ФК „Ботев“ Дебелец, Недев е председател и на Спортния клуб по мотоциклетизъм във Велико Търново. Областен координатор на Младежи-ГЕРБ в Старата столица.

< Назад