08.03.2020

Георги Марков във Враца: Премиерът Борисов доказа, че няма алтернатива

"Премиерът Бойко Борисов доказа, че няма алтернатива. Това е единственият политик, който може в извънредни ситуации да реагира по най-добрия за България начин". Това заяви във Враца народният представител от ГЕРБ Георги Марков. Той бе категоричен, че в съвременната дипломация на преден план е уважението и личните контакти, а не традиционният протокол. "В момента у нас няма политик, който при създалата се напрегната ситуация с мигрантите да бъде приет с уважение от турския президент Реджеп Ердоган. Само 24 часа по-късно на посещение при премиера Борисов дойдоха председателите на Европейската комисия и Европейския съвет Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, които видяха как България охранява външната граница на ЕС“, каза още Марков.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че е впечатлен от постигнатите убедителни победи на изборите от кметовете на Враца и Бяла Слатина. "Да спечелиш изборите, когато си управлявал - това е истинският атестат за работата на един кмет", посочи Марков, като поздрави за изборната победа и кмета на Мизия Валя Берчева.

Във Враца бившият конституционен съдия представи и последната си книга „Феноменът Виктор Орбан“. "Реших да напиша книгата, защото Виктор Орбан е единственият десидент с ярко антикомунистическо минало от годините на промяната, който днес управлява в Европа“, сподели той. Георги Марков направи обзор на социалната и икономическа политика, провеждана от Виктор Орбан.

На срещата присъстваха кметът на Враца Калин Каменов, народният представител Красен Кръстев, заместник-областният управител Мирослав Комитски, председателят на ОбС - Враца Нели Стоянова, общински съветници от Враца, Бяла Слатина, Мездра и Криводол, общественици и граждани.

Всички гости получиха екземпляр от книгата с автограф от автора.

 

< Назад