02.06.2021

Георги Кръстев е новият областен координатор на ГЕРБ - Русе

Георги Кръстев бе представен официално като областен координатор на ГЕРБ-Русе снощи. Това се случи в присъствието на Деница Сачева – член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и на досегашния областен координатор на партията в Русе Пламен Нунев. С членове на ГЕРБ в дунавския град се срещнаха още Красен Кралев, Алисе Муртезова и Десислава Атанасова. 

Деница Сачева обяви, че водач на листата отново ще бъде Красен Кралев, на второ място в листата на ГЕРБ ще е Алисе Муртезова, а на трето място ще бъде Десислава Атанасова. За председател на предизборния щаб на ГЕРБ е избран Валентин Колев, а негови заместници ще са Емил Милушев и Бедрос Пехливанян. В щаба влиза и новият областен координатор Георги Кръстев.

„Това е голяма отговорност, която осъзнавам. Благодаря на Изпълнителната комисия и на господин Нунев, за мен той е човек с безценен опит", заяви Георги Кръстев по време на срещата. Новият областен координатор на ГЕРБ в Русе се обърна към присъстващите с призив за обединение и позитивна кампания. Георги Кръстев благодари на Бойко Борисов за огромното доверие, което му се гласува.

Пред членовете на ГЕРБ Пламен Нунев припомни, че след загубите на парламентарните и на местните избори в Русе е взел решение да се оттегли от поста областен координатор на партията. „Хора с бели коси като нас трябва да направят крачка назад и да дадат път на млади хора, какъвто е новият областен координатор Георги Кръстев. Съветът ми към него е да се учи от хората с опит и да бъде екипен играч", заяви Пламен Нунев. Той благодари на всички, с които е работил от началото на 2006 година до момента, както и за безрезервната подкрепа, която е усещал през годините.

По думите на Деница Сачева, срещу ГЕРБ има сериозен фронт и се води безпрецедентна компроматна война. „Чрез широко обединение от хора, които гледат в една посока, ще се представим сериозно на следващите парламентарни избори. Всички заедно ще направим ГЕРБ по-силен. Това е голямата ни кауза и надежда за над 800 000 българи, за да може партията отново да бъде първа политическа сила и да излъчи стабилно управление", каза още тя.

„Радвам се, че ще работим отново заедно. Благодаря ви, че ме приехте. Благодаря и за начина, по който се справихме. Сега трябва да положим още повече усилия и съм убеден, че ще се поздравим с победа в Русенска област и България. Ще съм щастлив да водим тази битка заедно!", заяви Красен Кралев в заключение.

 

Георги Кръстев е роден през декември 1999 година в гр. Русе. Завършва Математическата гимназия „Баба Тонка" с отличие и в момента е третокурсник по специалността „Право" в Русенски университет "Ангел Кънчев". През 2020 година е номиниран от Юридическия факултет за наградата "Студент на годината". Участва в студентски научни сесии, където представя свои доклади в областта на различни правни отрасли. Същата година е избран за участие в програмата „Млади политици на изборни длъжности" на Европейския комитет на регионите.

Още преди да навърши пълнолетие има забележителни успехи: става най-младият „Президент за един ден"; участва в проектите „Euroscola" и „European Youth Event" в Европейския парламент; носител е на множество грамоти и плакети за обществено значимите му дейности.

На редовните парламентарни избори за 45-то Народно събрание Георги Кръстев бе най-младият кандидат за народен представител.

< Назад